Nagrade Hrvatske komore inženjera građevinarstva – KOLOS za 2018. godinu

 14. lipnja 2018. godine su u Opatiji, u okviru plenarne sjednice Dana ovlaštenih inženjera građevinarstva, dodijeljeni su KOLOSI - nagrade Hrvatske komore inženjera građevinarstva za iznimne rezultate trajne vrijednosti na unapređivanju i razvoju struke, za javnu prepoznatljivost i priznatost te razvoj tehničkog stvaralaštva u Republici Hrvatskoj i u svijetu; za izuzetna inženjerska dostignuća primijenjena u izgradnji objekata i doprinos razvoju i unapređenju graditeljske djelatnosti.
Među nagrađenima su i:

prof. emeritus dr. sc. Mehmed Čaušević, dipl. ing. građ. koji je dobio nagradu KOLOS za životno djelo, te

mr. sc. Ivan Palijan, dipl. ing. građ., doktorski student GF Rijeka,koji je dobio nagradu KOLOS za posebna postignuća u struci u kategoriji Konstrukcije (projekt konstrukcije hotela Park u Rovinju).


Nagrada KOLOS professoru emeritusu Mehmedu Čauševiću

KOLOS - nagrada Hrvatske komore inženjera građevinarstva ove godine je  na 13. Danima  Hrvatske komore  inženjera  (Opatija 14.-16. lipnja 2018.) dodjeljena professoru emeritusu Mehmedu Čauševiću.

Nagrada KOLOS dodjeljuje  se:
  • za iznimne rezultate trajne vrijednosti na unapređivanju i razvoju struke,
  • za javnu prepoznatljivost i priznatost te razvoj tehničkog stvaralaštva u Republici Hrvatskoj i u svijetu;
  • za izuzetna inženjerska dostignuća primijenjena u izgradnji objekata konstrukcije;
  • za poticanje investicija i doprinos razvoju i unapređenju graditeljske djelatnostDani Sveučilišta u Rijeci

Na svečanosti Dana Sveučilišta u Rijeci održanoj 17. i 18 svibnja 2018. godine promovirani su i nagrađeni naši zaposlenici i student. Rektorica je titulu Profesora emeritusa dodijelila umirovljenom prof. dr. sc. Čedomiru Bencu, a prof. dr. sc. Svjetlana Feretića promovirala je u trajno zvanje profesora. Nagrade za nastavnu izvrsnost dobili su doc. dr. sc. Edita Papa Dukić i asistent Josip Peranić. Rektorovu nagradu za izvrsnost primio je student druge godine Diplomskog sveučilišnog studija Marko Šperanda.

 


  

Nagrade i priznanja

U izradi...