Naslovnica

Je li moguć bolji dijalog znanosti i društva?

Zaklada Sveučilišta  u Rijeci predstavlja RRI Tools projekt
 

Europa želi promovirati ne samo izvrsnu, već i društveno odgovornu znanost i tehnologiju naglašavanjem važnosti usklađivanja ciljeva istraživanja i inovacija s potrebama i vrijednostima društava.

Zaklada Sveučilišta u Rijeci u srijedu 24. veljače 2016. s početkom u 14 sati u prostoru Akvarija na Kampusu (Radmile Matejčić 5) organizira predstavljanje međunarodnog RRI Tools projekta čiji je cilj uključiti društvo u odluke o razvoju znanosti i tehnologije sa svrhom doprinosa pametnom, održivom i cjelovitom rastu.

RI Tools projekt provodi multidisciplinarni konzorcij 26 institucija predvođenih od strane “la Caixa” fondacije iz Španjolske. Projekt uključuje predstavnike iz širokog raspona sudionika – od istraživača, predstavnika civilnog društva, tvoraca politika, do obrazovnog sektora i poslovnog okruženja. Konačni ishod projekta bit će razvoj skupa digitalnih resursa za javno zagovaranje, obučavanje, širenje i implementaciju RRI projekta unutar programa Horizon2020.
 
Projekt se provodi u 19 europskih zemalja, a RRI Tools na Sveučilištu u Rijeci predstavit će Dobrivoje Lale Erić, voditelj Odjela za međunarodnu suradnju Centra za promociju znanosti iz Beograda. Uz sudjelovanje riječkih znanstvenika, istraživača, kreatora politika i organizacija civilnog društva, cilj je ne samo potaknuti diskusiju o projektu, nego i mogućnostima i izazovima implementacije društveno odgovornih načela u lokalni kontekst.
 
Predstavljanje RRI Tools-a tek je prvi korak suradnje Zaklade Sveučilišta u Rijeci na projektu i u promociji društveno odgovorne znanosti.
 
Više informacija možete pronaći na mrežnim stranicama Zaklade Sveučilišta u Rijeci.