Naslovnica

Rijeka psihologije 2020.

Rijeka psihologije 2020. (programi ove godine teče od 17. do 23. veljače i donosi više od 110 programskih aktivnosti. Održat će se brojne radionice, predavanja, dani otvorenih vrata, okrugli stolovi, tribine, promocije, konferencija i pub-kviz.

U sklopu manifestacije Sveučilišni savjetovališni centar organizira dvije aktivnosti namijenjene studentima:
  1. Psihološko savjetovalište održat će predavanje „Upomoć, moram izlagati! - strah od javnog nastupa“ na kojem će studenti imati priliku čuti što je to strah od javnog nastupa, kako nastaje i kako se nositi s njim. Aktivnost će se održati u srijedu 19. veljače s početkom u 15 sati na Filozofskom fakultetu u Rijeci u predavaoni F-107, a namijenjena je studentima i srednjoškolcima.
  2. Ured za karijere treću godinu za redom organizira „Practice caffe“, tribinu namijenjenu studentima psihologije i srodnih struka s ciljem upoznavanja studenata s radom mladih psihologa u praksi. Aktivnost će se održati u srijedu 19. veljače u 18 sati u Caffe baru Kampus (Akvarij).
Nezaobilazni dio manifestacije je i humanitarna akcija u sklopu koje se prikupljaju sredstva za Podcentar predškolskog odgoja „Maestral“ za nabavu opreme za rad s djecom s poremećajima iz spektra autizma.
Osim gore navedenih aktivnosti, psiholozi su za studente pripremili nekoliko aktivnosti o profesionalnom usmjeravanju, predstavljanju poslodavcima i poduzetništvu. Nadalje, razgovarat će se o specifičnostima rada psihologa u policiji i u vrtiću, zatim o perfekcionizmu, terapiji uz pomoć životinja, utjecaju prekomjernog korištenja pametnih telefona, važnosti prvog dojma, ljubavi itd.
Za učenje u opuštajućoj i zabavnoj atmosferi pozivamo studente da se prijave na pub kviz „Sve je to u mojoj glavi“.

Sve detalje možete pogledati na https://www.rijekapsihologije.org/program.
 
Vidimo se i ove godine na Rijeci psihologije!
 
.