Izvođenje nastave u 2020./2021. ak. godini

> obavijest za studente <

Kolektivni godišnji

Fakultet je, zbog korištenja kolektivnog godišnjeg odmora, zatvoren u periodu od 27. srpnja do 14. kolovoza 2020.

Studentska referada je zatvorena od 27. srpnja do 14. kolovoza 2020.

Od 17. kolovoza 2020. Fakultet će za studente raditi prema epidemiološkim mjerama (kao i prije ljetne pauze).

Mole se studenti da ne dolaze osobno na Fakultet bez prethodne najave. Sve poslove s Referadom možete obaviti putem maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

    

Predstavljanje smjerova Diplomskog sveučilišnog studija Građevinarstvo

►  POGELDAJ SNIMKU

Studentski izbori 2020.

Izborno povjerenstvo Sveučilišta u Rijeci donijelo je:

 
 
 

IAESTE Croatia

IAESTE (International Association for the Exchange of Students for Technical Experience) je međunarodna organizacija za razmjenu studenata prirodnih i tehničkih znanosti.

Osnovana davne 1948. godine u Londonu na inicijativu 10 europskih zemalja danas broji preko 85 zemalja koje sudjeluju u programu razmjene.

U Hrvatskoj djeluje od 1952. u 5 lokalnih odbora: Osijek, Pula, Rijeka, Split i Zagreb.

Opširnije...

Obavijest studentima za izvođenje nastave u sljedeća dva tjedna (2)

Vezano uz razvoj epidemiološke situacije u RH, javljamo da se u sljedeća dva tjedna nastava neće odvijati u predavaonicama i praktikumima na Fakultetu. U skladu s naputcima koje imamo, molimo vas da se pripremite za izvođenje nastave putem internetskih sustava za učenje Merlin ili Google Classroom.
Predmetni nastavnici objavit će nastavne materijale i dati upute studentima kako bi samostalno i uz konzultacije mogli u što većoj mjeri savladati nastavne cjeline koje su bile predviđene da se održavaju u tom razdoblju.
 
U predmetima koji koriste sustav Merlin studenti  koji su upisani su automatski prijavljeni te dobivaju sve objave i obavijesti. Isto je i sa sustavom Google Classroom ali se može dogoditi da se svi studenti nisu prijavili.
Studenti koji se još nisu prijavili moraju se do ponedjeljka 16.03.2020. e-mailom javiti nastavnicima – nositeljima predmeta, kako bi im bila dostavljena poruka s lozinkom za prijavu.
Kontakti svih nastavnika nalaze se na mrežnim stranicama Fakulteta (https://www.gradri.uniri.hr/hr/kontakti.html).
 
Eventualne naknadne prijave na predmete odobravat će se studentima putem zamolbi koje se, zajedno s medicinskom dokumentacijom, budu dostavljale Studentskoj referadi.
 
Napomena: studenti su dužni koristiti isključivo službene e-mail adrese (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.), putem servisa OFFICE 365 (https://www.office.com/).

Obavijest o odgodi nastave

Slijedom uputa Sveučilišta, a vezano uz epidemiološku situaciju i obvezu osiguranja uvjeta u kojima se štiti zdravlje studenata i svih djelatnika, odgađa se sva nastava koja je po rasporedu bila predviđena u petak 13.03.2020. (sutra).
 
Nastavnici će nastavne materijale postaviti na sustave učenja Merlin ili Google Classroom te dati studentima upute kako da savladaju ove nastavne cjeline samostalno, uz pomoć konzultacija. O daljnjem odvijanju nastave biti ćete obaviješteni naknadno.

Obavijest o odgodi nastave na stručnom studiju

S obzirom na razvoj epidemiološke situacije u RH, novu preporuku, te upute Sveučilišta vezano uz nastavu koja se odvija u velikim studijskim  grupama i mogućnosti osiguravanja uvjeta u kojima se štiti zdravlje studenata i svih djelatnika, javljamo da se nastava iz predmeta Preddiplomskog stručnog studija: Arhitektonske konstrukcije 1, Osnove prostornog planiranja, Osnove projektiranja 1 i Matematika 2  predviđena za danas mora odgoditi.
 
Nastavnici će nastavne materijale postaviti na sustave učenja Merlin ili Google Classroom te dati studentima upute kako da savladaju ove nastavne cjeline samostalno, uz pomoć konzultacija. O daljnjem odvijanju nastave biti ćete obaviješteni naknadno.
 

Građevinski materijali

Predavanje iz Građevinskih materijala  će se u petak, 6. 3. održati u vremenu od 12:15 do 14:00 u G-206, umjesto od 14:15 do 16:00, a vježbe iz Geometrijske grafike II - za sve grupe - prema obavijesti na mrežnim stranicama predmeta Geometrijska grafika II. 

Iskustvo zlata vrijedi 2020.


Poslovni dnevnik već tradicionalno putem društveno odgovornog projekta "Iskustvo zlata vrijedi" spaja partnere poslodavce sa studentima s invaliditetom i studentima slabijega materijalnog statusa, s ciljem omogućavanja prakse radi lakšeg zapošljavanja u budućnosti.

O PROJEKTU

Kroz projekt "Iskustvo zlata vrijedi" proširuje se svijest u poslovnoj i široj zajednici te se problematizira pitanje zapošljavanja onih koji do posla zbog osobnih razloga i drugih okolnosti teže dolaze.

Opširnije...

Prostorno planiranje - Diplomski sveučilišni studij

U srijedu 04.03. u 18,15, uredno se održavaju seminarske vježbe, bez obzira na prvi sat nastave koji je 06.03. Vidimo se u učionici G-108.

Mehanika II - odgoda i nadoknada vježbi

Iznimno ovaj tjedan će se vježbe za 3. grupu umjesto u srijedu 4. 3. u terminu 12:15-14:00 sati održati u četvrtak 5. 3. u terminu 17:15-19:00 sati u prostoriji G-209. 

Građevinski materijali

Prve vježbe iz Građevinskih materijala za izvanredne studente će se održati u utorak, 3. 3. u 18:15 u G-108 umjesto u srijedu, 4. 3.

Povijest konstrukcija - Preddiplomski stručni studij

Zbog izvanrednih obveza nastavnice, u srijedu 04.03.2020. neće se održati 1. predavanje iz Povijesti konstrukcija za redovite studente. Nadoknada će biti u utorak, 10.03.2020. od 10.15 do 12.00 u G-106.
Prvo predavanje za izvanredne studente održat će se prema rasporedu, u četvrtak 05.03.2020., od 16.15 do 17.00 u G-108.

Osposobljavanje za zaštitu na radu

Osposobljavanje za zaštitu na radu za sve studente prve godine preddiplomskog stručnog i sveučilišnog studija održati će se po slijedećem rasporedu:
 
Za studente preddiplomskog sveučilišnog studija u četvrtak, 05. ožujka u 11:00 h u prostoriji G-003.
 
Za studente preddiplomskog stručnog studija u petak, 06. ožujka u 10:00 h u prostoriji G-003.
 
Predviđeno trajanje predavanja je 45 minuta a ispita 15 minuta.
Prisustvovanje predavanju i ispitu je obavezno.
Na poveznici možete preuzeti skriptu potrebnu za polaganje ispita.
 
Uvjerenja o položenoj zaštiti na radu moći će se preuzeti osobno u prostoriji G-067 u terminu koji će biti objavljen naknadno.
Studenti koji ne polože zaštitu na radu neće moći obavljati rad u laboratorijima, kao ni rad na gradilištu niti će biti ocijenjeni iz odgovarajućih predmeta.
Svi studenti prve godine preddiplomskog stručnog i sveučilišnog studija koji su već odslušali i položili zaštitu na radu u srednjoj školi ili nekoj drugoj ustanovi, mogu osobno donijeti kopiju potvrde o položenom ispitu u prostoriju G-067 do 20.03.2020. ili istu mogu poslati skeniranu na mail (u nastavku).
Za bilo kakve informacije obratite se na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Inženjerski materijali

Studenti koji slušaju predmet Inženjerski materijali u svrhu održavanja Laboratoriijskih vježbi biti će podjeljeni u 5 grupa. 
Upišite se u Grupu u terminu koji vam odgovara s obzirom na ostale nastavne obaveze.  Maksimalno u Grupi može biti 12 studenata. Rok za upis u Grupu je 04.03.2020. do 12h.
 
Ovdje možete pronaći broj grupe i vrijeme kada se održava:
 
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1YgHHB6IjqfR_Eo2KpOMkYhcBiOtn1knHPiK6IcX3Dew/edit?usp=sharing
 
doc. dr. sc.  Natalija Bede

Građevinske konstrukcije

Obavijest o prvom predavanju i vježbama

Stipendije za izvrstnost - privremena rang-lista

Na mrežnim stranicama sveučilišta je objavljena Privremena rang-lista kandidata koji ostvaruju pravo na stipendiju za izvrsnost u 2019./2020. ak. godini.

Demonstrature - Ceste

Mole se studenti zainteresirani za održavanje demonstratura iz kolegija Ceste na preddiplomskom sveučilišnom studiju da zamolbe dostave do 25. veljače 2020. v.pred. Marijani Cuculić, osobno u ured G-129 ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
.