Obavijest iz TZK svim studijima

Komunikacija sa studentima na kolegiju Tzk moguća je opet putem službenog maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. a obavijesti će biti kao i do sada na Merlinu.
 
Denis Lopac, prof.

Natječaj za dodjelu stipendija/financijskih pomoći iz programa „Solidarnost“ Fonda „Aleksandar Abramov“ u 2020./2021. ak. god. (2)

Na mrežnim stranicama Sveučilišta u Rijeci objavljen je Natječaj za dodjelu stipendija / financijskih pomoći iz programa „Solidarnost“ Fonda „Aleksandar Abramov“ u 2020./2021. ak. bog.
Prijave na natječaj otvorene su do petka, 5. veljače 2021. godine do 12:00 sati .
 
Natječaj i pripadajući obrasci nalaze se na sljedećoj poveznici .

Otvorene prijave liste mentora i komentora za završne i diplomske radove

Na Merlinu su otvoreni sljedeći kolegiji u svrhu prijave liste željenih mentora i komentora:
Studenti koji su upisali navedene kolegije upisani su na iste kolegije i na Merlinu, te im mogu pristupiti.
Na kolegijima su objavljene:
 • rang liste studenata prema kojima će se vršiti dodjela mentora 
 • popis dostupnih mentora i komentora 
 • pravila odabira mentora i komentora
 • obrazac za za prijavu liste mentora i komentora
 
Upisani studenti mogu pristupiti kolegijima, proučavati priložene materijale, te popunjavati i uređivati prijavu sve do isteka roka prijave ili do konačne predaje i zaključenja prijave.

Prijave će biti otvorene do 01.02.2021. do 23:55
 
Za sva pitanja obratite se putem e-maila na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..
 

Tjelesna i zdravstvena kultura

Nadoknada nastave iz Tzk 1  za studente Preddiplomskog sveučilišnog studija održati će se u subotu 23.01.2021. Pješački pohod po smjernicama objavljenima na Merlinu. Također mogu prisustvovati nastavi i studenti Stručnog redovnog i Izvarednog studija ako iz nekog razloga nisu odradili Tzk.
 
Denis Lopac, prof.

Božićni i novogodišnji blagdani

BOŽIĆNI I NOVOGODIŠNJI BLAGDANI 
traju od četvrtka 24. prosinca 2020. do srijede 6. siječnja 2021.
 
Svim studentima i djelatnicima želimo sretan Božić i sve najbolje u novoj 2021. godini.

                                      


Fakultet će biti zatvoren od 24.12.2020. do 6.1.2021. godine.

Nastava započinje u srijedu 7. siječnja 2021. godine (online).

Za eventualne hitnoće studenti se mogu obratiti na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Izvođenje nastave 23. 12. 2020. i 7. i 8. 01. 2021.

Poštovani studenti,
 
s obzirom na uvođenje mjera ograničenog kretanja između županija od strane Nacionalnog stožera civilne zaštite, što bi mnogim studentima otežalo pohađanje nastave, izvođenje nastave je prilagođeno na datume za koje bi studentima iz drugih županija bile potrebne propusnice, a to su 23.12. 2020. (srijeda) i 7. i 8. 01. 2021. (četvrtak i petak)

U tim danima će se predavanja održavati prema rasporedu, budući da su online, a vježbe se neće održavati. Vježbe će biti nadoknađene u periodu nakon završetka semestra, na način da će se trajanje semestar produžiti za dva dana zbog izvanrednih okolnosti.
Raspored za zadnji tjedan siječnja biti će dostupan prije blagdana.
 
Nastava se u predstojećem periodu održava prema sljedećem planu:
 • 21. i 22. 12. 2020.  normalnim tijekom prema rasporedu sati. Predviđeni kolokviji se također održavaju kako je planirano (kolokviji uživo 2.12.2020. su u jutarnjim satima).
 • 23. 12. 2020. predavanja predviđena rasporedom održavaju se online putem kao i do sada; vježbe se odgađaju za 27. 01. 2021. Kolokviji, čije je održavanje predviđeno online putem održavaju se kako je planirano, a kolokviji predviđeni uživo se odgađaju, biti će definirani novi.
 • 24. 12. 2020. - 06. 01. 2021. su neradni dani
 • 7. i 8. 01. 2021.  predavanja predviđena rasporedom održavaju se online putem, a vježbe se odgađaju za 28. i 29. 01. 2021. Kolokviji čije je održavanje predviđeno online putem održavaju se kako je planirano, a kolokviji predviđeni uživo se odgađaju.
Kalendar nastave za prosinac 2020. i siječanj 2021. dostupan je ovdje

SCIA studentsko natjecanje

Studenti koji su seminar, završni ili diplomski rad radili u SCIA-i mogu prijaviti svoj rad i osvojiti nagradu. Natječaj je otvoren do 30. lipnja 2021. godine.
 
Link za prijavu i pravila natjecanja:  https://student.scia.net/?utm_medium=Social&utm_source=LinkedIn&utm_campaign=Studentcontest_2021&mk=1
 

GIS i baze komunalnih podataka

II. ispitni rok iz predmeta "GIS i baze komunalnih podataka" održat će se virtualno u četvrtak 10.12.2020. godine u 9.00 sati na MS Teams platformi.
Ispit će biti organiziran zasebno po grupama.  
Svaka od grupa imati će svoj zasebni link koji će biti objavljeni na Merlinu preko kojeg će pristupiti ispitu. 
Adam Butigan

Konstruktivna geometrija - 1. grupa

Zbog preklapanja s Linearnom algebrom, 1. grupa će pisati program 10. prosinca 2020. u vremenu od 10:15 do 13:00 sati u G-111 (umjesto 11. prosinca 2020.)

GIS i baze komunalnih podataka

Ispit iz predmeta "GIS i baze komunalnih podataka" održati će se virtualno u četvrtak  26. 11. 2020. godine u  9.00 sati na MS Teams platformi.
Ispit će biti organiziran po grupama.
Svaka od grupa (ukupno je 14 grupa) imati će svoj zasebni link koji će biti objavljeni na Merlinu preko kojeg će pristupiti ispitu. 
Ispitu mogu pristupiti samo studentice i studenti koji su napravili vježbe i predali seminarski rad do utorka 24. 11. 2020.
Sretno na ispitu 
pred.  Adam Butigan

GIS i baze komunalnih podataka

Usmeni ispiti će se održati na Fakultetu u terminima ispita prema rasporedu koji će biti objavljen na dan ispita.

Poziv na sudjelovanje u istraživanju

Drage studentice, dragi studenti, 
 
Tijekom posljednjih mjeseci naši su se životi značajno promijenili. Iznenadno smo bili izloženi brojnim stresovima, morali se prilagođavati na nove uvjete života i rada. Epidemiološka situacija je nepredvidiva i neizvjesnog trajanja. Zanima nas kako se nosite sa svim izazovima promjenjive svakodnevice i neizvjesne budućnosti tijekom trajanja pandemije. 
Stoga vas pozivamo da sudjelujete u nastavku istraživanja “Emocionalno funkcioniranje studenata tijekom pandemije”. Sudjelovanje u istraživanju u potpunosti je dobrovoljno i anonimno, a odustati možete u bilo kojem trenutku. Rezultati dobiveni ovim istraživanjem pomoći će u kreiranju programa s ciljem olakšavanja prilagodbe na studiranje u izvanrednim situacijama. Ispunjavanje upitnika trajat će oko 15 minuta, a na kraju možete pronaći poveznice na korisne savjete za uspješnije nošenje s aktualnom situacijom i uspješnije studiranje.
Pristupanjem upitniku istovremeno izražavate svoj pristanak i potvrđujete da ste informirani da je Vaše sudjelovanje u istraživanju dobrovoljno, da imate pravo odustati u bilo kojem trenutku te da su istraživači obvezni zaštititi tajnost podataka.
S obzirom da nam je cilj praćenje funkcioniranja studenata tijekom različitih faza trajanja pandemije, obratit ćemo vam se ponovno početkom ljetnog semestra ove akademske godine. 
 
Upitniku možete pristupiti putem sljedeće poveznice:
 
https://survey.zohopublic.eu/zs/ryhheG
 
Zahvaljujemo na vašem vremenu i doprinosu.
 
Voditeljica istraživačkog tima
prof. dr. sc. Ivanka Živčić-Bećirević (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.)

PODSJETNIK - VAŽNO!

Podsjećamo studente da, sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka, za službenu korespondenciju s nastavnicima i djelatnicima fakulteta koristite isključivo svoju službenu mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..
 
Pošta s ostalih adresa elektronske pošte ne smije se uzimati u obzir.

Nagrada za najuspješnijeg studenta s invaliditetom

Sveučilište u Rijeci raspisalo je Natječaj za dodjelu novčane nagrade najuspješnijem/joj studentu/ici s invaliditetom u akademskoj godini 2019./2020.

Cilj nagrade je poticanje izvrsnosti i boljih postignuća redovitih studenata s invaliditetom i drugim teškoćama.

Tekst natječaja

Obrazac prijave
     

Aktivnosti knjižnice do kraja 2020.

Ako je listopad tradicionalno mjesec studenata, novih početaka i nove akademske godine, pa tako  knjižnica listopad posvećuje svojim studentima, studeni je definitivno mjesec kulture, ovrta na tradiciju i kulturnu baštinu. Tako ćemo i ove godine obilježiti oba značajna mjeseca za Sveučilišnu knjižnicu Rijeka.

Opširnije...

Tjelesna i zdravstvena kultura

Nastava iz TZK počinje u subotu 10.10.2020. s početkom u 8:30. Prvi pješački pohod ima 1. grupa preddiplomskog sveučilišnog studija (od slova A do H).
Sve obavijesti, plan i program i obveze studenata za subotu, kao i ostale grupe nalaze se na sustavu Merlin.

Potvrde o zaštiti na radu

Svi studenti preddiplomskog sveučilišnog i stručnog studija koji su 5.3.2020 i 6.3.2020 odslušali i polagali zaštitu na radu mogu idući tjedan (od 12.10 do 16.10) doći podignuti potvrde o položenom ispitu u prostoriju G-067 od 9-14 sati.
Za bilo kakve informacije, pošaljite mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Promjena u rasporedu sati 6.10.2020

U utorak 6.10.2020. će nastava za 1. godinu diplomskog sveučilišnog studija početi u 9:15 vježbama iz predmeta Cestovna čvorišta, a Inženjerska mehanika stijena će biti od 10:15 do 14:00 - predavanja i vježbe.
Predavanja iz Upravljanja projektima i Vjerojatnosti i statistike će se održati prema rasporedu sati.

Prodajna mjesta KD Autotrolej na Kampusu

Sveučilište u Rijeci osiguralo je infrastrukturu za privremena prodajna mjesta KD Autotrolej na Kampusu Trsat i Ekonomskom fakultetu.

Radno vrijeme prodajnog mjesta na Kampusu na Trsatu bit će radnim danom od 10.00 do 18.00 sati (ulaz je s južne strane Filozofskog fakulteta), a na prodajnom mjestu na Ekonomskom fakultetu radnim danom od 9.00 do 16.30 sati.

Promjena mjesta održavanja nastave - 6.10.2020.

U utorak, 6. listopada 2020. godine u prostorijama G003/004 održat će se drugi dio konferencije posvećene pandemiji COVID-19 u organizaciji Sveučilišta u Rijeci.
 
Nastava (predavanja) koja se taj dan trebala održati u G-003/004 bit će premještena u zgradu Filozofskog fakulteta, predavaonica 006 u prizemlju lijevo, nakon ulaza.
 
Ova obavijest se odnosi na predavanja iz:
 • KONSTRUKTIVNE GEOMETRIJE (8:15-10:00) – 1. godina Preddiplomskog sveučilišnog studija
 • LINEARNE AGLEBRE (10:15-12:00) – 1. godina Preddiplomskog sveučilišnog studija
 • UPRAVLJANJA PROJEKTIMA (14:15-16:00) – 1. godina Diplomskog sveučilišnog studija
 • VJEROJATNOSTI I STATISTIKE (16:15-18:00) – 1. godina Diplomskog sveučilišnog studija
 
 
.