Znanstvenoistraživački rad

 Otvoreni natječaji i novosti

   UNIRI

Rektorica Sveučilišta u Rijeci, prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija, raspisuje Natječaj namijenjen voditeljima nacionalnih ili međunarodnih kompetitivnih projekata na Sveučilištu u Rijeci (“UNIRI – STIMULATIVNE POTPORE”). Stimulativne potpore postojećim istraživanjima namijenjene su voditeljima kompetitivnih domaćih ili međunarodnih znanstveno-istraživačkih projekata koji daju supstancijalan znanstveni i materijalni doprinos znanstvenoj djelatnosti Sveučilišta u Rijeci (poput HRZZ, EU FP – H2020, NIH, EU Justice i sl.).

Iznos stimulativne potpore po projektu je 10.000,00 HRK. Ukupni iznos dodijeljenih stimulativnih potpora ovisi o broju potpora odobrenih za financiranje i isplaćuje se iz sredstava za znanstvenu/umjetničku djelatnost u 2020. godini.

Prijave na Natječaj se podnose putem predviđenog mjesta na SharePoint Portalu Sveučilišta

Prijave na Natječaj mogu se podnijeti od petka, 30. listopada do ponedjeljka 30. studenog 2020. Sustav za podnošenje prijava zatvara se u 24:00 sata posljednjeg dana roka za prijavu.   Otvoreni natječaji Hrvatske zaklade za znanost: 

Trenutno nema otvorenih natječaja. Natječaji u najavi: POSTDOK-2020 (jesen 2020.); Bilateralni natječaj s Republikom Slovenijom (studeni 2020.)
 

   Bilateralna suradnja- MZO

Više informacija o natječajima i projektnoj istraživačkoj suradnji na stranici MZO.
 

   EU

Nova platforma za rezultate Obzor projekata
Dostupna je ažurirana verzija središnje platforme za rezultate Obzor projekata (Horizon Results Platform).
Platforma za rezultate Obzor projekata je:
• Besplatna – možete promovirati ključne iskoristive rezultate (Key Exploitable Results) svojih projekata;
• Jednostavna za uporabu – nalazi se na Funding & Tenders Portalu gdje upravljate svim ostalim aspektima projekta Izvrstan matchmaking alat – možete koristiti platformu kako bi privukli ciljanu publiku;
• Njome upravljate vi – možete objaviti i ažurirati ključne iskoristive rezultate kad god postanu dostupni;
• Doseže do mnogobrojne publike – istraživači, investitori, znanstvenici, poduzetnici, stručnjaci za financiranje, stručnjaci za intelektualno vlasništvo i drugi dionici redovito posjećuju platformu;
• Pokreće usluge i mogućnosti bez ikakvih troškova – ovisno o prirodi i potrebama vaših rezultata, putem platforme možete dobivati informacije o relevantnim natječajima u najavi, događajima s investitorima, mogućnostima za diseminaciju i drugim relevantnim novostima.

Upute o korištenju Obzor platforme za rezultate možete pronaći na sljedećoj poveznici, a sva eventualna pitanja možete dostaviti na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., timu platforme za rezultate Obzor projekata, Službe za upravljanje zajedničkim podacima Glavne uprave za istraživanje i inovacije Europske komisije.


EU programi i fondovi
 

Objavljen je natječaj „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a“, financiran iz Europskog socijalnog fonda.  Prijavitelji mogu biti organizacije civilnoga društva (udruge ili zaklade), u partnerstvu s javnom znanstvenom ili visoko-obrazovnom institucijom iz STEM područja. Prijave se zaprimaju do 31. prosinca 2020.

Europska komisija najavila je dva dodatna Erasmus+ natječaja za strateška partnerstva (KA2) u 2020. godini, na temu Inovativne prakse u digitalno doba te Jačanje kreativnosti i kulture. Oba će poziva imati rok za prijavu u listopadu 2020. godine. Podsjećamo da sve prijave Erasmus + projekata na ove natječaje idu preko Sveučilišta.Sukladno istoj, potrebno je popuniti obrazac na Share point portalu te priložiti potpisanu i skeniranu Izjavu o prijavi projekta koju potpisuju osoba ovlaštena za prijavu projekta (voditelj projekta) i odgovorna osoba sastavnice.

Otvoren natječaj programa Obzor 2020. koji će financirati projekte istraživanja i razvoja vezane uz Europski zeleni plan. Rok za prijavu je 26. siječnja 2021. U sklopu Net4Society projekta 27. listopada 2020. održat će se online info dan i umrežavanje koji će istaknuti teme istraživanja u okviru Europskog zelenog plana (European Green Deal).

SMARTER 2020 ONLINE KONFERENCIJA:
U organizaciji Zajedničkog istraživačkog centra (JRC) Europske komisije i Regional Studies Association (RSA) održava se treća “Konferencija o pametnoj specijalizaciji i teritorijalnom razvoju” (“Conference on Smart Specialisation and Territorial Development: Connecting grand societal challenges with local goals in place-based innovation policy”). Konferencija je osmišljena kao online webinar konferencija koja će se održati između 17. rujna i 3. prosinca 2020. godine.
Datumi i teme su sljedeće:
• 10. 11.: Smart Specialisation for Sustainable Development Goals.
• 19. 11: Quality of life in European cities: are cities in Europe inclusive, safe, resilient and sustainable?
• 24. 11.: Smart Specialisation: evidence, lessons, challenges and opportunities
• 3. 12.: Urban strategies and Smart Specialisation

 

CENTAR ZA EU PROJEKTE  i URED ZA ZNANOST UNIRI

•       CENTAR ZA EU PROJEKTE- Web stranica
•       URED ZA ZNANOST- web stranica
•       Mailing lista Centra za EU projekte: za uključivanje na listu poslati prazan e-mail na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 

IZVJEŠĆE CENTRA ZA EU PROJEKTE


 

  Izvješća o znanstvenoj produkcijiUpute za sastavljanje izvješća u postupku izbora u znanstveno zvanje


Postupak reizbora u znanstveno-nastavna zvanja

Pravilnik o postupku reizbora osoba na znanstveno-nastavnim, umjetničko-nastavnim, nastavnim i stručnim radnim mjestima na Sveučilištu u Rijeci


Upute za prijavu projekata na natječaje ili programe potpore uz sudjelovanje Sveučilišta u Rijeci
                
 
.