Laboratoriji

Laboratorije Građevinskog fakulteta u Rijeci čine:

  • Laboratorij za konstrukcije
  • Laboratorij za materijale
  • Laboratorij za geotehniku
  • Laboratorij za prometnice
  • Laboratorij za hidrotehniku

Najveći dio laboratorijske opreme nabavljen je u sklopu projekta Razvoj istraživačke infrastrukture na kampusu Sveučilišta u Rijeci (ERDF, 2014.-2015.) Nositelj Projekta je Sveučilište u Rijeci, koje je kao središnja obrazovna i istraživačka ustanova u Primorsko-goranskoj županiji, ovim projektom unaprijedilo istraživačku infrastrukturu na Sveučilištu u Rijeci. Radi se o najvećem projektu provedenom na Sveučilištu u Rijeci, te jednom od prvih projekata financiranih iz Strukturnih fondova Europske unije u Hrvatskoj općenito. Projekt je rezultat nastojanja Sveučilišta za nabavkom nove i modernizacijom postojeće istraživačke infrastrukture, kao i aktivnim sudjelovanjem u istraživanjima koja će biti uključena u gospodarski sektor. Implementacijom projekta vrijednosti 180.182.048,91 kn osiguralo se provođenje visokokvalitetnih istraživanja i kolaborativnih projekata s industrijom te je značajno poboljšana regionalna konkurentnost malih i srednjih poduzeća. 

U sklopu projekta opremljena su tri centra Sveučilišta (Centar za visokopropusne tehnologije u biomedicini, Centar za mikro i nano znanosti i tehnologije, Centar za napredno računanje i modeliranje) i pet laboratorije Građevinskog fakulteta. 

Manji dio opreme laboratorija nabavljan je kroz duže vremensko razdoblje i financiran iz različitih izvora i u sklopu različitih znanstvenoistraživačkih projekata.

Skip to content