Stručne baze

Tvrtke i institucije upisane u Registar baza Sveučilišta u Rijeci

Osnovan 1949. godine, Institut IGH je tvrtka koja već više od 70 godina posjeduje koncentraciju znanja, što je čini vodećom projektantskom, konzultantskom i znanstvenom institucijom koja se bavi istraživanjem i razvojem u graditeljstvu.

IGH-ovi laboratoriji akreditirani su za više od 500 metoda ispitivanja. Opremom i stručnim potencijalima na razini su vodećih europskih laboratorija. Ulazak Hrvatske u Europsku uniju Institut spremno dočekuje – svaki certifikat IGH-ovih laboratorija važeći je bilo gdje u Europi.

Gotovo da nema niti jednog objekta, ceste, tunela ili mosta u Hrvatskoj u kojem upravo IGH nije sudjelovao kroz neku od svojih usluga poput projektiranja ili nadzora, kontrole kvalitete gradnje, izrađivao studije ili davao stručna mišljenja i vještačenja. Osim sudjelovanja u svim većim graditeljskim projektima u Hrvatskoj, IGH je snažno iskoračio i prema zemljama našega okružja; BiH, Srbija, Kosovo, Crna Gora, Albanija i Bugarska, sve do Gruzije, Rumunjske, Rusije i Ukrajine.

Osim u sjedištu u Zagrebu, Institut IGH svoje usluge puža i putem svoja tri Regionalna centra – Osijek, Rijeka i Split.

Regionalni centar Rijeka osnovan je 1962. godine kao podružnica IGH u primorsko goranskoj -istarskoj i ličkoj regiji. Rijeka je odabrana kao sjedište zbog gospodarskih potreba iz djelatnosti IGH, ali i zbog činjenice kako je već tada postala centar prometnih veza regije. Od tada pa sve do danas IGH Regionalni centar Rijeka sudjeluje u respektabilnom broju najvažnijih projekata ovog područja. Danas, govorimo o projektima vezanim za klijente poput: Hrvatske ceste, Lučka uprava Rijeka, Luka Rijeka, Hrvatske autoceste, HŽ Infrastruktura, KBC Rijeka, JTH Costabella i mnoge druge.

Geotech d.o.o. je tvrtka specijalizirana za projektiranje, nadzor i savjetovanje u geotehničkom inženjerstvu – grana građevinarstva koja se bavi rješavanjem problema vezanih za tlo.

Djelatnosti tvrtke su: geotehnička istraživanja i ispitivanja, zaštita pokosa i zaštita od odrona, osiguranje iskopa i građevnih jama, temeljenje i poboljšanje temeljnog tla, potporne konstrukcije, sanacija klizišta.

Poslujemo već 12 godina i naše društvo broji 14 zaposlenika, te kontinuirano ulažemo u rast i razvoj.  Primjenjujemo nove tehnologije iz područja inženjerstva u svakodnevnom radu kroz projektna rješenja te projekte u potpunosti izrađujemo u BIM tehnologiji. Prisutni smo u svim značajnim tržišnim sektorima: županijske i državne ceste, autoceste, željeznice, stambeni i poslovni objekti, turistički objekti, pomorske i inženjerske građevine. Neki značajniji projekti su, Roxanich Heritege Hotel i vinski podrum, Rafinerija INA Rijeka, ex blok Rikard Benčić, Infobip kampus, luka Polačište, Paromlin, Lesnina u Rijeci, Eurospin Poreč, Odron Hrvatska Kostajnica, Pošta u Rijeci, Hotel Sensatori u Dubrovniku, ZTC Rijeka, Petram Resort u Savudriji, Željeznička pruga Zaprešić-Zabok, JGL Rijeka, Aparthotel Žnjan i dr.

Našu referentnu liste čine vodeće hrvatske tvrtke – Strabag, Ivicom, Hrvatske ceste, GP Krk, Županijske uprave za ceste, Swietelsky, Hrvatske željeznice, Rijekaprojekt, Lidl, Plodine i dr., renomirani arhitektonski uredi – 3LHD, Randić i suradnici, ZDL Arhitekti, Rožić Arhitekti, Studio mapa i dr. ali i oni manji klijenti koji su prepoznali našu stručnost i kvalitetu.

Posjedujemo certifikate sustava upravljanja kvalitetom ISO 9001:2015 i SCCP:2011 koji potvrđuju da smo uspješno uspostavili i održavamo sustav upravljanja u skladu sa zahtjevima norme.

Uz svakodnevni rad orijentirani smo i na edukaciju studenata i inženjera o geotehničkom inženjerstvu kroz predavanja, nastavne i ostale aktivnosti. Prisutni smo na međunarodnim i nacionalnim konferencijama, stručnim skupovima, savjetovanjima, stručnim usavršavanjima.

Tvrtka MareCon d.o.o. osnovana je 1996. godine u Rijeci s ciljem osnovnog djelovanja u lučkom i obalnom inženjerstvu. U proteklim desetljećima, inženjeri tvrtke sudjelovali su u izgradnji pomorskih građevina duž cijele hrvatske obale Jadranskog mora.

Projektirane su, i po ovlaštenom revidentu  izvršene revizije projekata, mnogih novih luka, ali i dogradnje, rekonstrukcije ili sanacije postojećih (trajektne, komunalne, ribarske, nautičkog turizma – marine), obalni zidovi, sidrišta, plaže i sl. U sklopu projektiranja luka izrađene su i maritimne studije te geotehnički elaborati. Konzalting i nadzor vršeni su i nad izvođenjem građevina drugih projektanata. Tvrtka je kroz svoje djelovanje stekla veliki broj stručnih suradnika s kojima potpuno pokriva sve segmente projektiranja pomorskih građevina te vršenja stručnog nadzora nad izgradnjom istih.

Vectrino d.o.o. je tvrtka koja se bavi pregledom i analizom objekata iz zraka i pod morem s ciljem prikupljanja podataka koji se koriste u svrhu upravljanja imovinom.

Riječ je o inženjerskoj tvrtki, u kojoj inženjeri građevine, strojarstva uz ekonomiste razvijaju specifična rješenja u svrhu prikupljanja, validacije i analize podataka.

Oprema koja se koristi za snimanje stanja na terenu su bespilotne letjelice (UAV) i automatske upravljane ronilice (ROV).

Pregled podvodnih objekata s visokom točnošću pozicioniranja, snimanje i inspekcija objekata ili dijelova objekata (krovovi, oštećenja na fasadama i sl, termovizijsko snimanje, izrada realnih podvodnih 3D modela, samo su neki od poslova tvrtke…

Tvrtka je 2017. osvojila nagradu «Drone Hero Europe» u Bruxellesu za najbolji startup projekt.

I.T.T. d.o.o. i Stabilnost d.o.o. su sestrinske tvrtke iz Rijeke aktivne od 1992. godine. Specijalizirane su za projektiranje svih vrsta građevinskih konstrukcija: armirano betonskih, čeličnih, spregnutih i drvenih konstrukcija.

Iza sebe imaju niz složenih projekta u raznim područjima: industrijska postrojenja i industrijski objekti, stambene i poslovne zgrade, sportske dvorane, hoteli, trgovački centri, vjerski objekti, pomorske građevine i drugo. Koriste se suvremenim alatima i programskim rješenjima prateći nova znanja i tehnologije u gradnji. Imaju dva ovlaštena revidenata za izradu kontrola projekata konstrukcija u području betonskih i zidanih konstrukcija i 7 ovlaštenih inženjera građevinarstva. Dobitnici su nagrade Kolos dodijeljene od strane Hrvatske komore inženjera građevinarstva za izuzetna inženjerska dostignuća primijenjena u izgradnji objekata i doprinos razvoju i unapređenju graditeljske djelatnosti.

RI ISA d.o.o. Rijeka osnovana je 1992. i članica je međunarodne grupacije Permasteelisa. Bavimo se projektiranjem ovojnica zgrada za potrebe grupacije, a to obuhvaća ovješene fasade, staklene stijene i svjetlarnike, kao i lakše čelične konstrukcije u sklopu ovojnica.

U našem poduzeću zaposleno je 20 radnika, mahom školovanih na Građevinskom fakultetu u Rijeci, od toga 18 na poslovima izrade nacrtne dokumentacije i inženjerskih proračuna.

Kroz uspješnu suradnju s fakultetom razvijamo i laboratorijski ispitujemo tehnološka unapređenja koja uspješno primjenjujemo na našim projektima širom svijeta. Iz mnoštva dovršenih projekata na kojima smo učestvovali ističu se:

 • The Shard, London
 • Freedom Tower, New York
 • Eircom HQ, Dublin
 • Galeries Lafayette, Berlin
 • Aerodom Fiumicino, Rim
 • SIEEB, Beijing
 • Palais de Justice, Paris
 • Central Bank of Nigeria, Lagos
 • Torre de Cristal, Madrid
 • Gateway of Pacific, San Francisco
 • Espirito Santo, Miami
 • King Abdullah Financial District, Riyadh
 • Aerodrom Doha, Qatar
 • Rochdale Municipal Offices, Manchester

Učka – konzalting d.o.o. nudi široku paletu stručnih konzultantskih usluga u pripremi i provedbi građevinskih projekata.

Kao nadzorni inženjeri, projektanti, inženjeri s Fidic iskustvom i voditelji projekata, naši djelatnici usko surađuju s našim klijentima i osiguravaju visoku tehničku kvalitetu proizvoda i usluga, financijsku točnost te sigurnost i dugi vijek trajanja građevina.

Naša je osnovna djelatnost kompletan stručni nadzor u građevinarstvu, projektiranje i vođenje projekata.

Međutim, odgovarajući na zahtjeve tržišta stekli smo i dugogodišnje iskustvo u pripremi projekata od izrade projektnih rješenja do ishodovanja svih dozvola i dopuštenja, u konzultantskim uslugama, energetskom certificiranju zgrada i izradi etažnih elaborata zgrada.

U pružanju usluga cilj nam je potražiti najbolja rješenja koja će u potpunosti zadovoljiti klijenta. Pri tome se pouzdajemo u multidisciplinarno okruženje vlastitih snaga ali i u podršku renomiranih domaćih i stranih konzultanata.

Na taj način naši klijenti mogu biti sigurni u:

 • cjelovit i inovativan pristup od ideje do realizacije
 • tehničku stručnost i iskustvo te izvrsno poznavanje zakonodavnog okvira
 • pouzdanost i integritet
 • suradničku interakciju s našim partnerima-konzultantima u traženju najboljih rješenja

Naše vrijednosti su:

 • usmjerenost ka kvaliteti svih naših proizvoda i usluga kao preduvjet zadovoljstva korisnika
 • inovativnost i kreativnost pojedinca kao osnova unapređenja poslovanja
 • timski rad i stvaranje stimulativne radne okoline
 • želja za uspjehom u svim aspektima poslovanja
 • aktivna uloga u zajednici

PERI, jedan od svjetski vodećih dobavljača sistema oplata i skela, njemačko je obiteljsko poduzeće osnovano 1969. godine u gradiću Weissenhornu nedaleko od Ulma. Danas, 50 godina kasnije, ta priča o kontinuiranom rastu i uspjehu u brojkama izgleda ovako: 9.500 djelatnika u cijelom svijetu, više od 60 podružnica te 160 skladišnih lokacija i parkova najma na svim kontinentima.

Recept uspješnosti svakako su inovativnost, internacionalizacija i angažirani djelatnici, a podružnice diljem svijeta osiguravaju nam lokalnu prezentnost i blizinu našim klijentima. Uz svakodnevan fokus na klijente i njihove potrebe, naš pravi kapital jesu kompetentnost i motivacija naših djelatnika. PERI inženjeri projektiraju optimalna rješenja za sve zahtjeve projekata – za tvrtku PERI inženjering ne znači samo razvoj proizvoda i tehničko projektiranje, već prije svega optimizaciju svih procesa vezanih uz tehnologiju oplata i skela koja podrazumijeva i sigurnost te ekonomičnost same izvedbe. Naši sistemi prije svega su učinkoviti i praktični te se kao takvi već godinama dokazuju na brojnim tržištima diljem svijeta. Broj pojedinačnih sistemskih komponenti sveli smo na minimum, svaka je primjena zato brža i jednostavnija, a troškovi logistike značajno reducirani.

Inovativna gradnja, inteligentna tehnologija, visoka kvaliteta, dugovječnost sistema i njihov širok asortiman te iznimna korporativna kultura modernog obiteljskog poduzeća razlog su zašto se PERI etablirao kao pouzdan partner za sve zahtjeve gradnje.Hrvatska podružnica – PERI oplate i skele d.o.o. – osnovana je 2005. godine, a u njezinoj su ingerenciji tri tržišta: Hrvatska, Slovenija te Bosna i Hercegovina. Najbolja usluga svakom klijentu, inovacijska snaga i iznimna kvaliteta proizvoda omogućili su nam da damo svoj doprinos velikom broju značajnih projekata na našim prostorima.

Više informacija na www.peri.com.hr i www.peri.com.

Tvrtka PRO STUDIO d.o.o. je specijalizirana za projektiranje građevinskih konstrukcija i vršenje stručnog nadzora, a osnovao ju je 2014. godine Petar Topić.

Projekte pratimo od ideje do realizacije: od konzultacija s arhitektom radi definiranja konstruktivnog sustava, preko izrada glavnih i izvedbenih projekata, definiranja izvedbe detalja, do nadziranja izvedbe istih. Vjerujemo da se u svakom segmentu projekta angažiranim pristupom mogu pronaći povoljna tehnička rješenja.

U našim projektima primjenjujemo sve konstruktivne materijale: armirani beton, čelik i drvo, te njihove kombinacije u obliku spregnutih konstrukcija čelik-beton i drvo-beton. Stručna znanja primjenjena su, također, i u razvoju modularnih polumontažnih objekata.

Stečeno znanje stalno nadograđujemo kroz sudjelovanje na stručnim skupovima i usavršavanjima, te specijaliziranim sajmovima.

Kao pouzdan partner PRO STUDIO je prepoznat od Sveučilišta u Rijeci, te uključen kao dio znanstveno-nastavne i stručne baze.

2020. godinu završavamo za zadovoljstvom u kojoj su uspješno završeni zahtjevni projekti rekonstrukcije supermarketa u Čazmi, izgradnje skladišne hale u Kastvu, proizvodne hale u Matuljima i izgradnje vrtića u Ravnoj Gori. Pješački most od Corten čelika u Fužinama raspona 16 m i modularni objekt za posjetitelje Modre špilje na Biševu posebno su je obilježili.

Veslimo se novim izazovima.

Tvrtka MIG ENGINEERING j.d.o.o. sa sjedištem u Viškovu, Viškovo 44 specijalizirana je za projektiranje građevinskih konstrukcija i vršenje stručnog nadzora, a osnovao ju je Goran Cuculić.

Građevinska tehnička škola Rijeka, Podhumskih žrtava 4

Smjerovi:

 • Arhitektonski tehničar;
 • Građevinski tehničar;
 • Geodetski tehničar;
 • Dizajner unutrašnje arhitekture.

Građevinska tvrtka GP Krk osnovana je 1956. godine kao mala, ali vrlo okretna zanatska tvrtka iz koje je, zahvaljujući velikoj odgovornosti, pa i skromnosti, nakon više od šest desetljeća razvoja stvorena građevinska tvrtka koja je svim svojim kompetencijama spremna preuzeti i najodgovornije graditeljske poslove. Slogan tvrtke „Čovik, ruki, delo“ na najbolji način opisuje životni put graditelja s otoka Krka.

Dana 24. ožujka 1956. godine famoznim temeljnim rješenjem broj 2241/56 osnovano je Zanatsko poduzeće Progres, preteča jedne od danas najvećih graditeljskih tvrtki u Hrvatskoj – GP-a Krk. Progres je ujedno prvi oblik organiziranoga graditeljstva na otoku Krku, onaj nukleus koji je sačuvao tradicionalno graditeljsko umijeće Krčana. Zbog potrebe za izgradnjom komunalne infrastrukture, 1963. se godine osniva Uprava za putove i luke. Na samo Silvestrovo, 31. prosinca 1979. godine tvrtke Progres i Putovi i luke udružuju se u Građevinsku radnu organizaciju Krk s dvjema granama – visokogradnjom i niskogradnjom. Godine 1980. dolazi do ključnog momenta: formira se GRO Krk s dva OOUR-a koji zadržavaju svoje temeljne djelatnosti, da bi 5. svibnja 1993. godine, nakon provedene privatizacije, GRO Krk postao dioničko društvo s 223 dioničara, redom zaposlenika tvrtke.

Privatizacija je u slučaju GP-a Krk značila rast u svakom smislu: materijalnom, tehničkom i, dakako, ljudskom. U ranim devedesetim godinama GP Krk »prelazi most«, dolazi na kopno i kreće u ekspanziju. Razvoj GP-a Krka temelji se na velikoj disperziji poslova najprije u Rijeci, potom unutar Primorsko-goranske županije, da bi vrlo brzo postao najpropulzivnijom građevinskom tvrtkom i u susjednim županijama – Istarskoj i Ličko-senjskoj. Širi se i jača i materijalno-tehnološka podloga koja također daje snažne razvojne impulse. Građevinarstvo i proizvodnja Krk, GP KRK, 2001. i 2002. godine preuzimanjem manjih tvrtki i njezinih radnika osniva tvrtku GP Rijeka sa sjedištem u Rijeci. Tvrtka prelazi državne granice, te osniva podružnicu za gradnju u Sloveniji.

Gotovo da nema nove ili rekonstruirane ceste u krugu od stotinjak kilometara oko Rijeke koja nije djelo graditelja GP Krka. Tu su i nebrojeni kilometri vodovoda, kanalizacija, plinovoda, pročistači i pumpne stanice, luke i pristaništa. U pogledu visokogradnje, bez pretjerivanja se može ustvrditi kako su krčki graditelji ostavili neizbrisiv trag u novijoj povijesti Rijeke i šire regije. Nabrojimo samo neke: Aula pape Ivana Pavla Drugog na Trsatu, Islamski centar, proizvodni pogon Jadran galenski laboratorij, Centar i sportska dvorana Zamet, bazenski kompleks Kantrida, nogometni kamp i stadion HNK Rijeka Rujevica, Most hrvatskih branitelja, Astronomski centar, Dječji vrtić i jaslice Katarina Frankopan na Krku, Osnovna škola FKF sa sportskom dvoranom u Krku, Centralno gradsko groblje Drenova i mnoge druge građevine.

Skip to content