Stručne baze

Tvrtke i institucije upisane u Registar baza Sveučilišta u Rijeci

Osnovan 1949. godine, Institut IGH je tvrtka koja već više od 70 godina posjeduje koncentraciju znanja, što je čini vodećom projektantskom, konzultantskom i znanstvenom institucijom koja se bavi istraživanjem i razvojem u graditeljstvu.

IGH-ovi laboratoriji akreditirani su za više od 500 metoda ispitivanja. Opremom i stručnim potencijalima na razini su vodećih europskih laboratorija. Ulazak Hrvatske u Europsku uniju Institut spremno dočekuje – svaki certifikat IGH-ovih laboratorija važeći je bilo gdje u Europi.

Gotovo da nema niti jednog objekta, ceste, tunela ili mosta u Hrvatskoj u kojem upravo IGH nije sudjelovao kroz neku od svojih usluga poput projektiranja ili nadzora, kontrole kvalitete gradnje, izrađivao studije ili davao stručna mišljenja i vještačenja. Osim sudjelovanja u svim većim graditeljskim projektima u Hrvatskoj, IGH je snažno iskoračio i prema zemljama našega okružja; BiH, Srbija, Kosovo, Crna Gora, Albanija i Bugarska, sve do Gruzije, Rumunjske, Rusije i Ukrajine.

Osim u sjedištu u Zagrebu, Institut IGH svoje usluge puža i putem svoja tri Regionalna centra – Osijek, Rijeka i Split.

Regionalni centar Rijeka osnovan je 1962. godine kao podružnica IGH u primorsko goranskoj -istarskoj i ličkoj regiji. Rijeka je odabrana kao sjedište zbog gospodarskih potreba iz djelatnosti IGH, ali i zbog činjenice kako je već tada postala centar prometnih veza regije. Od tada pa sve do danas IGH Regionalni centar Rijeka sudjeluje u respektabilnom broju najvažnijih projekata ovog područja. Danas, govorimo o projektima vezanim za klijente poput: Hrvatske ceste, Lučka uprava Rijeka, Luka Rijeka, Hrvatske autoceste, HŽ Infrastruktura, KBC Rijeka, JTH Costabella i mnoge druge.

Geotech d.o.o. je tvrtka specijalizirana za projektiranje, nadzor i savjetovanje u geotehničkom inženjerstvu – grana građevinarstva koja se bavi rješavanjem problema vezanih za tlo.

Djelatnosti tvrtke su: geotehnička istraživanja i ispitivanja, zaštita pokosa i zaštita od odrona, osiguranje iskopa i građevnih jama, temeljenje i poboljšanje temeljnog tla, potporne konstrukcije, sanacija klizišta.

Poslujemo već 12 godina i naše društvo broji 14 zaposlenika, te kontinuirano ulažemo u rast i razvoj.  Primjenjujemo nove tehnologije iz područja inženjerstva u svakodnevnom radu kroz projektna rješenja te projekte u potpunosti izrađujemo u BIM tehnologiji. Prisutni smo u svim značajnim tržišnim sektorima: županijske i državne ceste, autoceste, željeznice, stambeni i poslovni objekti, turistički objekti, pomorske i inženjerske građevine. Neki značajniji projekti su, Roxanich Heritege Hotel i vinski podrum, Rafinerija INA Rijeka, ex blok Rikard Benčić, Infobip kampus, luka Polačište, Paromlin, Lesnina u Rijeci, Eurospin Poreč, Odron Hrvatska Kostajnica, Pošta u Rijeci, Hotel Sensatori u Dubrovniku, ZTC Rijeka, Petram Resort u Savudriji, Željeznička pruga Zaprešić-Zabok, JGL Rijeka, Aparthotel Žnjan i dr.

Našu referentnu liste čine vodeće hrvatske tvrtke – Strabag, Ivicom, Hrvatske ceste, GP Krk, Županijske uprave za ceste, Swietelsky, Hrvatske željeznice, Rijekaprojekt, Lidl, Plodine i dr., renomirani arhitektonski uredi – 3LHD, Randić i suradnici, ZDL Arhitekti, Rožić Arhitekti, Studio mapa i dr. ali i oni manji klijenti koji su prepoznali našu stručnost i kvalitetu.

Posjedujemo certifikate sustava upravljanja kvalitetom ISO 9001:2015 i SCCP:2011 koji potvrđuju da smo uspješno uspostavili i održavamo sustav upravljanja u skladu sa zahtjevima norme.

Uz svakodnevni rad orijentirani smo i na edukaciju studenata i inženjera o geotehničkom inženjerstvu kroz predavanja, nastavne i ostale aktivnosti. Prisutni smo na međunarodnim i nacionalnim konferencijama, stručnim skupovima, savjetovanjima, stručnim usavršavanjima.

Tvrtka MareCon d.o.o. osnovana je 1996. godine u Rijeci s ciljem osnovnog djelovanja u lučkom i obalnom inženjerstvu. U proteklim desetljećima, inženjeri tvrtke sudjelovali su u izgradnji pomorskih građevina duž cijele hrvatske obale Jadranskog mora.

Projektirane su, i po ovlaštenom revidentu  izvršene revizije projekata, mnogih novih luka, ali i dogradnje, rekonstrukcije ili sanacije postojećih (trajektne, komunalne, ribarske, nautičkog turizma – marine), obalni zidovi, sidrišta, plaže i sl. U sklopu projektiranja luka izrađene su i maritimne studije te geotehnički elaborati. Konzalting i nadzor vršeni su i nad izvođenjem građevina drugih projektanata. Tvrtka je kroz svoje djelovanje stekla veliki broj stručnih suradnika s kojima potpuno pokriva sve segmente projektiranja pomorskih građevina te vršenja stručnog nadzora nad izgradnjom istih.

Vectrino d.o.o. je tvrtka koja se bavi pregledom i analizom objekata iz zraka i pod morem s ciljem prikupljanja podataka koji se koriste u svrhu upravljanja imovinom.

Riječ je o inženjerskoj tvrtki, u kojoj inženjeri građevine, strojarstva uz ekonomiste razvijaju specifična rješenja u svrhu prikupljanja, validacije i analize podataka.

Oprema koja se koristi za snimanje stanja na terenu su bespilotne letjelice (UAV) i automatske upravljane ronilice (ROV).

Pregled podvodnih objekata s visokom točnošću pozicioniranja, snimanje i inspekcija objekata ili dijelova objekata (krovovi, oštećenja na fasadama i sl, termovizijsko snimanje, izrada realnih podvodnih 3D modela, samo su neki od poslova tvrtke…

Tvrtka je 2017. osvojila nagradu «Drone Hero Europe» u Bruxellesu za najbolji startup projekt.

I.T.T. d.o.o. i Stabilnost d.o.o. su sestrinske tvrtke iz Rijeke aktivne od 1992. godine. Specijalizirane su za projektiranje svih vrsta građevinskih konstrukcija: armirano betonskih, čeličnih, spregnutih i drvenih konstrukcija.

Iza sebe imaju niz složenih projekta u raznim područjima: industrijska postrojenja i industrijski objekti, stambene i poslovne zgrade, sportske dvorane, hoteli, trgovački centri, vjerski objekti, pomorske građevine i drugo. Koriste se suvremenim alatima i programskim rješenjima prateći nova znanja i tehnologije u gradnji. Imaju dva ovlaštena revidenata za izradu kontrola projekata konstrukcija u području betonskih i zidanih konstrukcija i 7 ovlaštenih inženjera građevinarstva. Dobitnici su nagrade Kolos dodijeljene od strane Hrvatske komore inženjera građevinarstva za izuzetna inženjerska dostignuća primijenjena u izgradnji objekata i doprinos razvoju i unapređenju graditeljske djelatnosti.

RI ISA d.o.o. Rijeka osnovana je 1992. i članica je međunarodne grupacije Permasteelisa. Bavimo se projektiranjem ovojnica zgrada za potrebe grupacije, a to obuhvaća ovješene fasade, staklene stijene i svjetlarnike, kao i lakše čelične konstrukcije u sklopu ovojnica.

U našem poduzeću zaposleno je 20 radnika, mahom školovanih na Građevinskom fakultetu u Rijeci, od toga 18 na poslovima izrade nacrtne dokumentacije i inženjerskih proračuna.

Kroz uspješnu suradnju s fakultetom razvijamo i laboratorijski ispitujemo tehnološka unapređenja koja uspješno primjenjujemo na našim projektima širom svijeta. Iz mnoštva dovršenih projekata na kojima smo učestvovali ističu se:

 • The Shard, London
 • Freedom Tower, New York
 • Eircom HQ, Dublin
 • Galeries Lafayette, Berlin
 • Aerodom Fiumicino, Rim
 • SIEEB, Beijing
 • Palais de Justice, Paris
 • Central Bank of Nigeria, Lagos
 • Torre de Cristal, Madrid
 • Gateway of Pacific, San Francisco
 • Espirito Santo, Miami
 • King Abdullah Financial District, Riyadh
 • Aerodrom Doha, Qatar
 • Rochdale Municipal Offices, Manchester

Učka – konzalting d.o.o. nudi široku paletu stručnih konzultantskih usluga u pripremi i provedbi građevinskih projekata.

Kao nadzorni inženjeri, projektanti, inženjeri s Fidic iskustvom i voditelji projekata, naši djelatnici usko surađuju s našim klijentima i osiguravaju visoku tehničku kvalitetu proizvoda i usluga, financijsku točnost te sigurnost i dugi vijek trajanja građevina.

Naša je osnovna djelatnost kompletan stručni nadzor u građevinarstvu, projektiranje i vođenje projekata.

Međutim, odgovarajući na zahtjeve tržišta stekli smo i dugogodišnje iskustvo u pripremi projekata od izrade projektnih rješenja do ishodovanja svih dozvola i dopuštenja, u konzultantskim uslugama, energetskom certificiranju zgrada i izradi etažnih elaborata zgrada.

U pružanju usluga cilj nam je potražiti najbolja rješenja koja će u potpunosti zadovoljiti klijenta. Pri tome se pouzdajemo u multidisciplinarno okruženje vlastitih snaga ali i u podršku renomiranih domaćih i stranih konzultanata.

Na taj način naši klijenti mogu biti sigurni u:

 • cjelovit i inovativan pristup od ideje do realizacije
 • tehničku stručnost i iskustvo te izvrsno poznavanje zakonodavnog okvira
 • pouzdanost i integritet
 • suradničku interakciju s našim partnerima-konzultantima u traženju najboljih rješenja

Naše vrijednosti su:

 • usmjerenost ka kvaliteti svih naših proizvoda i usluga kao preduvjet zadovoljstva korisnika
 • inovativnost i kreativnost pojedinca kao osnova unapređenja poslovanja
 • timski rad i stvaranje stimulativne radne okoline
 • želja za uspjehom u svim aspektima poslovanja
 • aktivna uloga u zajednici

PERI, jedan od svjetski vodećih dobavljača sistema oplata i skela, njemačko je obiteljsko poduzeće osnovano 1969. godine u gradiću Weissenhornu nedaleko od Ulma. Danas, 50 godina kasnije, ta priča o kontinuiranom rastu i uspjehu u brojkama izgleda ovako: 9.500 djelatnika u cijelom svijetu, više od 60 podružnica te 160 skladišnih lokacija i parkova najma na svim kontinentima.

Recept uspješnosti svakako su inovativnost, internacionalizacija i angažirani djelatnici, a podružnice diljem svijeta osiguravaju nam lokalnu prezentnost i blizinu našim klijentima. Uz svakodnevan fokus na klijente i njihove potrebe, naš pravi kapital jesu kompetentnost i motivacija naših djelatnika. PERI inženjeri projektiraju optimalna rješenja za sve zahtjeve projekata – za tvrtku PERI inženjering ne znači samo razvoj proizvoda i tehničko projektiranje, već prije svega optimizaciju svih procesa vezanih uz tehnologiju oplata i skela koja podrazumijeva i sigurnost te ekonomičnost same izvedbe. Naši sistemi prije svega su učinkoviti i praktični te se kao takvi već godinama dokazuju na brojnim tržištima diljem svijeta. Broj pojedinačnih sistemskih komponenti sveli smo na minimum, svaka je primjena zato brža i jednostavnija, a troškovi logistike značajno reducirani.

Inovativna gradnja, inteligentna tehnologija, visoka kvaliteta, dugovječnost sistema i njihov širok asortiman te iznimna korporativna kultura modernog obiteljskog poduzeća razlog su zašto se PERI etablirao kao pouzdan partner za sve zahtjeve gradnje.Hrvatska podružnica – PERI oplate i skele d.o.o. – osnovana je 2005. godine, a u njezinoj su ingerenciji tri tržišta: Hrvatska, Slovenija te Bosna i Hercegovina. Najbolja usluga svakom klijentu, inovacijska snaga i iznimna kvaliteta proizvoda omogućili su nam da damo svoj doprinos velikom broju značajnih projekata na našim prostorima.

Više informacija na www.peri.com.hr i www.peri.com.

Tvrtka PRO STUDIO d.o.o. je specijalizirana za projektiranje građevinskih konstrukcija i vršenje stručnog nadzora, a osnovao ju je 2014. godine Petar Topić.

Projekte pratimo od ideje do realizacije: od konzultacija s arhitektom radi definiranja konstruktivnog sustava, preko izrada glavnih i izvedbenih projekata, definiranja izvedbe detalja, do nadziranja izvedbe istih. Vjerujemo da se u svakom segmentu projekta angažiranim pristupom mogu pronaći povoljna tehnička rješenja.

U našim projektima primjenjujemo sve konstruktivne materijale: armirani beton, čelik i drvo, te njihove kombinacije u obliku spregnutih konstrukcija čelik-beton i drvo-beton. Stručna znanja primjenjena su, također, i u razvoju modularnih polumontažnih objekata.

Stečeno znanje stalno nadograđujemo kroz sudjelovanje na stručnim skupovima i usavršavanjima, te specijaliziranim sajmovima.

Kao pouzdan partner PRO STUDIO je prepoznat od Sveučilišta u Rijeci, te uključen kao dio znanstveno-nastavne i stručne baze.

2020. godinu završavamo za zadovoljstvom u kojoj su uspješno završeni zahtjevni projekti rekonstrukcije supermarketa u Čazmi, izgradnje skladišne hale u Kastvu, proizvodne hale u Matuljima i izgradnje vrtića u Ravnoj Gori. Pješački most od Corten čelika u Fužinama raspona 16 m i modularni objekt za posjetitelje Modre špilje na Biševu posebno su je obilježili.

Veslimo se novim izazovima.

Tvrtka MIG ENGINEERING j.d.o.o. sa sjedištem u Viškovu, Viškovo 44 specijalizirana je za projektiranje građevinskih konstrukcija i vršenje stručnog nadzora, a osnovao ju je Goran Cuculić.

Građevinska tehnička škola Rijeka, Podhumskih žrtava 4

Smjerovi:

 • Arhitektonski tehničar;
 • Građevinski tehničar;
 • Geodetski tehničar;
 • Dizajner unutrašnje arhitekture.
Skip to content