Zdravstvena zaštita

Svim studentima koji studiraju na Sveučilištu u Rijeci, a nisu iz Rijeke,  osigurana je odgovarajuća zdravstvena zaštita.

Zdravstvena zaštita ostvaruje se izborom liječnika primarne zdravstvene zaštite u mjestu studiranja potpisom tiskanice Izjava o izboru /promjeni izabranog doktora.

Dana, 2. prosinca 2019. godine na Kampusu (adresa Radmile Matejčić 5, Rijeka) započela je se radom  STUDENTSKA AMBULANTA dr. sc. Marijane Turčić, dr. med., spec. školske medicine.

Kontakt:

Radno vrijeme ordinacije:

  • utorkom i petkom na adresi Rijeka, Radmile Matejčić 5 (tel. 051 584 875 i 584 876) – objekt 1 (ulaz sa stražnje strane 1. objekta, između 1. i 2. objekta)
  • ponedjeljkom, srijedom i četvrtkom na adresi Rijeka, Kalina 12 (tel. 051 459 122)
  • parni datumi – prijepodne od 07:00 do 14:30 sati
  • neparni datumi – poslijepodne od 13:00 do 20:30 sati

Na  Kampusu, na istoj adresi Radmile Matejčić 5, Rijeka otvorena je ordinacija obiteljske medicine doktorice Koraljke Čop i Josipa Eljuge, dr. med.

Tel. kontakt 051/459-112. 

Radno vrijeme ordinacije obiteljske medicine.

Kako bi se ostvarili pravo na zdravstvenu zaštitu u punom obimu za vrijeme trajanja studija pri Sveučilištu u Rijeci, potrebno je osobno doći u ordinaciju sa zdravstvenom iskaznicom u navedeno radno vrijeme i potpisati suglasnost o odabiru izabranog liječnika u mjestu studiranja.

Ako student želi ostati prijavljen kod izabranog doktora u mjestu prebivališta, Ugovoreni partneri Zavoda u djelatnostima primarne zdravstvene zaštite (opća medicina, dentalna medicina, pedijatrija i zdravstvena zaštita žena) obvezni su u skladu s potpisanim Ugovorom s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje, osiguranom studentu koji nije opredijeljen za njegov tim, a privremeno boravi na području sjedišta ordinacije, pružiti primarnu zdravstvenu zaštitu u slučaju traume, akutne upalne i zarazne bolesti, akutnog poremećaja koji zahtijeva i terapijsko zbrinjavanje u istom opsegu kao da je njegov izabrani doktor (dopis HZZO-a, KLASA:502-02/16-07/02, URBRO:338-08-15-16-02 od 11. ožujka 2016.).Više

U slučaju studenata – stranih državljana kojima zdravstvena zaštita ne pripada temeljem zakona Republike Hrvatske, zdravstvena zaštita može se osigurati nekim drugim instrumentom osiguranja.

Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko goranske županije, za sve redovite studente prvih godina studija I. razine obavlja obvezni sistematski pregled sukladno točki 1.8.1. Plana i programa mjera zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja (NN 126/06). Sistematski pregledi se provode u svrhu kontrole zdravstvenog stanja, uvida u navike i ponašanja studenata, prilagodbe na studij te utvrđivanja zdravstvenih rizika.

Studenti su dužni potvrditi dodijeljeni im termin ili opravdati svoj izostanak (uz valjani razlog) nakon čega će im se dodijeliti novi termin u dogovoru s liječnicom. Imajte na umu da se sistematski
pregledi održavaju u određenim terminima te se ne mogu organizirati u bilo koje doba koje vama više odgovara. Liječnica je nadležna i za druge fakultete osim našeg.

Studenti koji ne obave sistematski pregled (o čemu će Fakultet dobiti obavijest) neće moći upisati sljedeću ak. godinu.

Sistematski pregled za studente Građevinskog fakulteta u Rijeci obavlja:

Dr. sc. Marijana Turčić, dr.med., spec. školske medicine 

Kampus, Radmile Matejčić 5, Rijeka

tel.584-875 ili 584- 876

e-mail: marijana.turcic@zzjzpgz.hr

Upute liječnice za sistematski pregled:

Studenti zbog epidemiološke situacije moraju svakako doći u TOČNO DOGOVORENO VRIJEME (ni prije, ni kasnije) te NOSITI ZAŠTITNU MASKU. Naravno, nužno je i da su potpuno zdravi, odnosno da nemaju simptome respiratorne infekcije, s ili bez temperature, da nisu bili u kontaktu s osobom pod sumnjom na oboljenje od koronavirusa, te da im nije određena mjera samoizolacije. Studenti se ujedno mole da sa sobom ponesu cjepnu iskaznicu (zbog uvida u cjepni status), zdravstvenu iskaznicu te ostalu medicinsku dokumentaciju (ako imaju kakva kronična oboljenja ili se negdje redovito kontroliraju).  

Ujedno, studenti koji su već prije studirali neki drugi Fakultet ili smjer te su na 1. godini već obavili sistematski pregled ili su se u međuvremenu ispisali, molim da me se o navedenom obavijesti putem mail-a (marijana.turcic@zzjzpgz.hr). Naime, oni nisu dužni ponovno obaviti sistematski pregled, ali su mi navedeni podaci potrebni radi ažuriranja podataka i evidencije istog u sustavu.

Zdravstvena zaštita u vrijeme pandemije VAŽNO!

Poštovani studenti,

podsjećamo da ukoliko ste u samoizolaciji, bilo da ste zaraženi virusom COVID-19 ili ste kontakt osobe koja je zaražena, obvezno taj podatak dostavite e-mailom Prodekanici za nastavu i studente i Tajnici Fakulteta uz liječničku potvrdu.

  • potvrdu o pozitivnom testu
  • liječničku potvrdu o trajanju izolacije
  • datum i vrijeme kada ste dobili simptome
  • datum kada ste posljednji put bili na fakultetu

Potvrdu možete dobiti od svog liječnika u sljedećim slučajevima:

  1. testirani ste i pozitivni: Javljate se liječniku obiteljske ili školske medicine koji vam izdaje potvrdu o samoizolaciji na osnovu rezultata testa.
  2. kontakt ste pozitivne osobe: Javljate se liječniku obiteljske ili školske medicine, navodite mu ime vašeg kontakta, na osnovu čega liječnik vama izdaje potvrdu.

Važno je znati da ako ste kontakt pozitivne osobe, epidemiološla služba vas neće zvati, već se sami javljate svom liječniku koji može utvrditi da li ste zaista kontakt pozitivne osobe i dati vam potvrdu o samoizolaciji.

Molimo vas da nikako ne dolazite na ispite na fakultet ako ste u samoizolaciji (imate propisanu izolaciju ili ste kontakt pozitivne osobe) ili imate simptome povezane sa bolesti COVID-19.

Ukoliko se ne osjećate dobro radije ostanite doma te se javite prodekanici za nastavu i studente i nastavnicima.

Skip to content