Studentski zbor

Studentski zbor Građevinskog fakulteta u Rijeci je studentsko tijelo koje djeluje na spomenutoj sastavnici, te se sastoji od predstavnika i zamjenika svih godina studija, izabranih od strane studenata sastavnice, uključujući predstavnike sa svih vrste studija na sastavnici. SZGFRI brani sva studentska prava, zalaže se za dobrobit studenata, te uz to provodi i projekte koji imaju cilj da doprinesu kvaliteti studiranja, studentskog života i dobrobiti zajednice.

Predstavnici

 • Matija Tadić, predsjednik
 • Edi Kačarik, zamjenik predsjednika
 • Matea Vareško, tajnica

Kontakt

Temeljem prethodno dobivene suglasnosti Senata te odluke Skupštine Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci Rektorica Sveučilišta u Rijeci, prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija donijela je Odluku o raspisivanju studentskih izbora za izbor studentskih predstavnika u Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci i studentske zborove sastavnica Sveučilišta u Rijeci te o imenovanju članova i zamjenika Izbornog povjerenstva i Povjerenstva za prigovore, ovdje.

Odlukom se raspisuju studentski izbori za izbor studentskih predstavnika u Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci i studentske zborove sastavnica Sveučilišta u Rijeci u 2022. godini za mandatno razdoblje ak. god. 2022./2023. i 2023./2024.

Izbori će se održati u kontinuiranom trajanju od petka 17. lipnja 2022. godine od 08:00 do utorka 21. lipnja u 20:00 sati, neposrednim glasovanjem putem online Informacijskog sustava za elektroničko glasovanje dostupnim na www.izbori.sz.uniri.hr.

Na početku nove akademske godine Studentski zbog našeg fakulteta izabrao je novog predsjednika i zamjenika. Predsjednik je student stručnog preddiplomskog studija Matija Tadić, a njegov zamjenik student sveučilišnog preddiplomskog studija Edi Kačarik. Tim povodom održali smo s njima kratki intervju.

Novoizabrani predsjednik i zamjenik SZ GRADRI

GRADRI: Matija i Edi, najprije čestititke na izboru! Imate li već planove za svoj mandat i koji su?

M&E: Hvala na čestitkama! Da, imamo već mnogo planova i nadamo se da ćemo ih u što većoj mjeri uspjeti realizirati za vrijeme našeg mandata. Prvenstveno želimo povezati studente više s fakultetom, tako da im ne predstavlja isključivo mjesto ispunjavanja studentskih obaveza, već i mjesto za druženje, opuštanje, zabavu – da im postane drugi dom. Mislimo da je to posebno važno onima koji su na studij u Rijeku došli iz drugih dijelova Hrvatske, čak i šire. Jedan od projekata na kojem već radimo je pilot-projekt “Kava s profesorom”, koji bi trebao krenuti u studenom ove godine. Osim toga, u planu je i izrada novih majica za studente, pub-kviz te drugi projekti koji bi potaknuli veću uključenost studenata u razne aktivnosti na fakultetu, osim same nastave. Nadamo se da će nam epidemiološka situacija dozvoliti i organizaciju nekih zabavnih događanja na fakultetu, primjerice humanitarnog koncerta ili raznih sportskih aktivnosti.

GRADRI: Zvuči zanimljivo i ambiciozno. Možete li nam reći nešto više o pilot-projektu?

M&E: “Kava s profesorom” zamišljena je kao neformalni događaj u kojem mogu sudjelovati zainteresirani nastavnici i studenti, a gdje bi studenti u opuštenoj atmosferi mogli saznati više o aktivnostima kojima se nastavnici na fakultetu bave. Ideja je da studenti i nastavnici mogu otvoreno razgovarati o svojim iskustvima tijekom studiranja, problemima na koje i jedni i drugi nailaze, te motivaciji i mogućnostima nakon završetka studija.
Vidimo da je komunikacija između nastavnika i studenata tijekom ovog razdoblja online nastave zbog pandemije otežana, pa ovim projektom to želimo vratiti na staro i poboljšati.

GRADRI: Veselimo se sudjelovati u tome. Osim ovakvih projekata, vaše odgovornosti su i rješavati tekuće probleme studenata. Kako to planirate raditi?

M&E: U tome imamo iskustva jer smo kao studentski predstavnici već sudjelovali u radu Ureda za studente. Smatramo da su mehanizmi kojima se rješavaju problemi studenata na ovom fakultetu uspješni i da je komunikacija s prodekanicama u Uredu za studente jako dobra. Pozivamo studentice i studente da svakako na vrijeme reagiraju i iznesu probleme svojim studentskim predstavnicima i da ne čekaju kraj semestra jer se problemi zaista rješavaju putem Ureda. Pozivamo studente i da ispunjavaju ankete na kraju semestra – ankete doista jesu anonimne i problemi na koje ukazujete vašim ocjenama i komentarima pomoći će i vama i sljedećim generacijama!

GRADRI: Vidite li neke stvari koje fakultet može promijeniti kako bi iskustvo studiranja ovdje bilo bolje?

M&E: Moramo reći da su studenti dosada generalno zadovoljni iskustvom studiranja. Fakultet nije lagan ali su uvjeti studiranja, kao i opremljenost prostora i odnos prema studentima dobri. Ono na čemu mi planiramo raditi je veći angažman studenata u aktivnostima koje nisu vezane samo uz nastavu. Mislimo da bi uključivanje studenata u istraživačke i stručne aktivnosti povećalo njihovu motivaciju i uspjeh na studiju.

GRADRI: Želite li nešto poručiti svojim kolegama za kraj?

M&E: Budite marljivi, radite, učite, zabavljajte se! Čim nastanu problemi javite nam se osobno ili putem svojih predstavnika kako bismo ih mogli na vrijeme riješiti. I ako možete, svakako se cijepite!

Dragi studenti, 

Zadovoljstvo nam je priopćiti Vam da nakon dvije duge godine pauze, napokon ponovno organiziramo za Vas odlazak na najveće okupljanje studenata građevine – GAĐEVINIJADA 2022.  

Građevinijada 2022. održati će se od 12. do 16. svibnja na jezeru Palić u Srbiji. Sudjelovati će studenti građevine sa 20 fakulteta iz čak 8 zemalja – Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije, Republike Sjeverne Makedonije, Bugarske i Rumunjske, a vi možete biti dio toga! 

Svaki student koji želi sudjelovati na ovom događaju ima obavezu natjecati se u minimalno jednom kvizu znanja ili sportskom natjecanju po vlastitom izboru. Studenti se mogu natjecati u znanju iz područja hidrotehnike, mehanike tla i temeljenja, betonskih konstrukcija, čeličnih konstrukcija, organizacije građenja, građevinske statike i prometnica, a u sportu, u ženskoj i muškoj konkurenciji u malom nogometu, rukometu, odbojci, košarci, stolnom tenisu i šahu.  

Cijena ovog putovanja iznosi 135€ i uključuje: 

 • Smještaj (4 noćenja), sa punim pansionom 
 • Autobusni prijevoz Rijeka – Palić – Rijeka 
 • Majicu 
 • Narukvicu za dnevni i noćni provod 
 • Putno osiguranje 

Također, studentima koji se prijave za sudjelovanje nudimo i sljedeće: 

 • Popust za student – mentore 
 • Popust za sve studente koji prisustvuju prezentacijama naših sponzora – PERI OPLATE, RIJEKA PROJEKT, SPEGRA, GEOTECH, RI ISA, GRAD RIJEKA I FOOD CITY – koji i ove godine velikodušno podupiru ovaj projekt 
 • Popust za studente članove studentskih Udruga na Građevinskom fakultetu (Studentski zbor, Grass) i studente članove u fakultetskim tijelima (Ured za odnose sa studentima, Fakultetsko vijeće te različita povjerenstva i odbori).  

Uz to, Studentski zbor za vas organizira i već poznatu TOMBOLU u sklopu koje će biti moguće pri prijavi nadoplatiti 10 kn i time ući u izvlačenje za dodatan popust. Popusti se zbrajaju. 

Prijave za Građevinijadu otvaraju se od ponedjeljka, 28. ožujka i traju do 18. travnja ili do popunjenja kapaciteta. Prijaviti se mogu svi studenti Građevinskog fakulteta u Rijeci, a kako bi prijava bila potpuna i važeća ona mora sadržavati sljedeće: 

 • Ispunjenu prijavnicu
 • Akontaciju u iznosu od 100€ (akontaciju u kunama nećemo moći prihvatiti) 
 • Presliku x-ice u fizičkom ili digitalnom obliku (dostaviti na e-mail gradri@sz.uniri.hr

Navedenu dokumentaciju potrebno je donijeti u prostorije Studentskog zbora G-241 u terminima koji će biti objavljeni na Instagram stranici SZGRADRI, ili u dogovoru sa glavnim organizatorima za Građevinski fakultet u Rijeci: 

Matija Tadić – 099/690 6951 

Matea Vareško – 095/358 8545 

Bitno je također napomenuti kako je za prelazak granice potrebno predočenje važeće COVID19 potvrde, potvrde o preboljenju ili negativan PCR test ne stariji od 48 sati. Studenti koji će granicu prelaziti po trećoj opciji dužni su testirati se pravovremeno, u vlastitoj organizaciji i o vlastitom trošku.  

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati gore navedene organizatore. Broj mjesta je ograničen, stoga požurite sa prijavama kako ne biste propustili Građevinijadu 2022! 

Vaš Studentski zbor 

Skip to content