YUFE

Mreža Mladih Sveučilišta za Budućnost Europe – Young Universities for the Future of Europe (YUFE) snažno je strateško partnerstvo mladih, istraživački intenzivnih sveučilišta iz niza europskih država. YUFE mreža, zajedno sa svojih šest pridruženih partnera, cilja na radikalno preoblikovanje europskog visokog obrazovanja kroz uspostavljanje modela mladog, usmjerenog na studente, neelitnog, otvorenog i uključivog Europskog Sveučilišta. Jedinstven ekosustav koji povezuje sveučilišta sa zajednicama, YUFE je temeljen na suradnji između visokoobrazovnih institucija i javnog i privatnog sektora te građana diljem Europe.

Kontakti:

web stranica: www.yufe.eu

e- mail: yufe@uniri.hr

društvene mreže: @AllianceYufe ; @yufe_alliance ; www.facebook.com/YUFEalliance

YUFE koordinatorica na GF: prof. dr. sc. Aleksandra Deluka – Tibljaš

Prijave za sudjelovanje u aktivnostima koje promiču poduzetništvo i inovacije

YUFE je 3. lipnja 2021. službeno otvorio prijave za sudjelovanje u aktivnostima koje promiču poduzetništvo i inovacije usmjerene na studente i osoblje sa sveučilišta iz YUFE mreže, ali i na opće stanovništvo.
Program čine dvije inicijative: YUFE izazovni timovi (engl. YUFE Challenge Teams) i poduzetnički program koji, između ostalog, uključuje niz MOOC-a i talk showove. Ovaj program dio je aktivnosti koje YUFE nudi kako bi ostao predan multidisciplinarnom i multikulturalnom usavršavanju i treningu.
U sklopu YUFE izazovnih timova, institucije i tvrtke iz različitih sektora, kao i šira javnost, predložile su niz stvarnih izazova radnim timovima koje će trebati riješiti i donijeti inovativna rješenja na društvenim, znanstvenim, i tehnološkim razinama. Ova aktivnost odvijat će se u multidisciplinarnim timovima u kojima mogu sudjelovati studenti sa sveučilišta iz YUFE mreže. Studenti se mogu prijaviti za članstvo u timu od 4. do 20. lipnja 2021. Za više informacija kliknite ovdje.
YUFE poduzetnički program nastoji promovirati poduzetničke vještine studenata, osoblja i šire javnosti, i to potičući sudionike da koriste resurse koji će im omogućiti stjecanje novih vještina. U ovom prvom izdanju bit će dostupne dvije vrste resursa:

  1. MOOC-i su besplatni online otvoreni tečajevi koje nude najbolja sveučilišta i/ili prestižne organizacije čiji će podaci biti dostupni na internetskoj stranici YUFE mreže.
  2. Talk Shows Program sastoji se od niza predavanja stručnjaka koji se bave inovacijama. Predavanja će biti dostupna putem interneta tijekom deset mjeseci. Svaka će sesija trajati dva sata, od kojih će prva biti otvorena za javnost, a druga će biti rezervirana za YUFE studente.
    Za sudjelovanje u ovim aktivnostima potrebna je registracija. Pozivi za registraciju i nadolazeće događaje mogu se pronaći na sljedećoj poveznici.
    Sudjelovanje u ovim aktivnostima može pomoći studentima da ostvare YUFE Star, posebno YUFE Professional Star.
Skip to content