Engeenering review

Engineering Review  je međunarodni časopis namijenjen publiciranju originalnih istraživanja s aspekta analize konstrukcija, materijala i novih tehnologija u području strojarstva, brodogradnje, temeljnih tehničkih znanosti, elektrotehnike, računarstva i građevinarstva.

Izlazi od 1970. pod nazivom Zbornik radova. Od 1988. nosio je naziv Zbornik Tehničkog fakulteta Rijeka, a današnji naziv nosi od 1995. Časopis je od 1995. do 2008. imao podnaslov Znanstveni časopis za nove tehnologije u strojarstvu, brodogradnji i elektrotehnici, od 2008. do 2010. nosio je podnaslov Znanstveni časopis za nove tehnologije u strojarstvu, brodogradnji, elektrotehnici i drugim temeljnim tehničkim znanostima, a današnji podnaslov mu je Međunarodni časopis namijenjen publiciranju originalnih istraživanja s aspekata analize konstrukcija, materijala i novih tehnologija, u području strojarstva, brodogradnje, temeljnih tehničkih znanosti, elektrotehnike, računarstva i građevinarstva. Prvi izdavač bio je  Tehnički fakultet u Rijeci, od 2012. izdavanju se priključio i  Građevinski fakultet u Rijeci.

Radovi su se u početku objavljivali na hrvatskom i engleskom jeziku, a otkad se kao izdavač priključio Građevinski fakultet, objavljuju se samo na engleskome. Cilj časopisa je objavljivati originalna istraživanja s aspekta analize konstrukcija, materijala i novih tehnologija u navedenim područjima. Časopis je indeksiran u više od 15 međunarodnih baza podataka, od 2008. dostupan je na portalu znanstvenih časopisa RH Hrčak.

Skip to content