Otvoreni natječaji

UNIRI

Nema otvorenih natječaja.

Otvoreni natječaji Hrvatske zaklade za znanost

Ministarstvo znanosti i obrazovanja:

Bilateralna obrazovna i znanstvenoistraživačka suradnja Ministarstva znanosti i obrazovanja temelji se na bilateralnim ugovorima, programima i drugim provedbenim aktima, a strukturirana je u:

  • područje visokoškolske i znanstvene suradnje.
  • područje odgoja i obrazovanja na razini osnovnih i srednjih škola.

Visokoškolska i znanstvena suradnja obuhvaća razmjenu stipendija i provedbu međunarodnih znanstvenoistraživačkih projekata. Više informacija o natječajima i projektnoj istraživačkoj suradnji na stranici MZO.

Otvoren natječaj za razmjenu sudionika u projektima između Republike Hrvatske i Savezne Republike Njemačke 2022.-2024.– rok 30. lipnja 2021.

Natječaj za prijavu zajedničkih projekata u sklopu znanstveno-tehničke suradnje između Hrvatske i Austrije za 2022.-2023. – rok 30. lipnja 2021.

Obzor Europa (Horizon Europe)

Program EU-a za financiranje istraživanja i inovacija za razdoblje od 2021. do 2027. godine i nasljednik programa Obzor 2020. (Horizon 2020) je Obzor Europa (Horizon Europe).

Više informacija možete pronaći na poveznici.

Na novoj nacionalnoj mrežnoj stranici Obzor Europa https://www.obzoreuropa.hr/ objavljivat će se informacije i novosti o ovom programu.

EU programi i fondovi

Nakon dugotrajnih pregovora postignut je politički dogovor između Europske komisije, Europskog parlamenta te država članica Vijeća Europske unije, a kojim je stvoren temelj za nastavak budućeg i novog Programa Kreativna Europa. S namjenskim proračunom većim od 2,4 milijarde eura, a koji podrazumijeva trenutačnih 1,8 milijardi eura te dodatnih 0,6 milijardi eura, novi će program nastaviti promovirati kulturne i jezične raznolikosti, kulturnu baštinu i konkurentnost te omogućiti kulturnim i kreativnim organizacijama, kao i njihovim profesionalcima zajedničko stvaranje i prekograničnu suradnju, s ciljem dosezanja šire publike, baveći se trenutačnim društvenim pitanjima te posebno podržavajući nove umjetnike. Više informacija možete pronaći na sljedećoj poveznici.

Inicijativa Europske komisije – New European Bauhaus

Europska komisija nedavno je pokrenula novu inicijativu pod nazivom New European Bauhaus koja ima za cilj povezati prioritete Europskog zelenog plana s prostorima u kojima živimo te poziva građane Unije na zajedničko promišljanje i gradnju održive i uključive budućnosti. New European Bauhaus želi okupiti znanost, umjetnost i tehnologiju, te poziva dizajnere, arhitekte, inženjere, znanstvenike, studente, poduzetnike i kreativce da sudjeluju u diskusiji o izazovima i rješenjima koji će oblikovati budućnost i stvoriti New European Bauhaus.

Centar za EU projekte i Ured za znanost UNIRI

Mailing lista Centra za EU projekte: za uključivanje na listu poslati prazan e-mail na:
koord-medj.proj-subscribe@uniri.hr 

Skip to content