Alumni zajednica

Prijavni obrazac za suradnju ALUMNI članova i fakulteta.

Na temelju prijedloga Inicijativnog odbora i suglasnosti Fakultetskog vijeća Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci od 03. prosinca 2009. godine, dana 18. prosinca 2009. godine osnovan je Klub završenih studenata Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci (Alumni klub Građevinskog fakulteta u Rijeci – danas se vodi kao Alumni zajednica Građevinskog fakulteta u Rijeci).

Alumni zajednica je neprofitno udruženje građana, koje promiče djelatnosti u području građevinarstva. Predstavlja dragovoljno, nepolitičko, vanstranačko, nevladino udruživanje, koji članstvo i prava članova uvjetuje isključivo zajedničkim interesima članova.

Alumni zajednica bivših studenata našeg Fakulteta značajno doprinosi kreiranju i održavanju odnosa između sadašnjih i bivših studenata, te samog Fakulteta. Kroz suradnju i povezivanje sa svojim kolegama, razmjenom iskustva i znanja, direktno potičemo osobni razvoj svakog od nas. Paralelno s time, radimo na unaprjeđenju gospodarstva i cjelokupne zajednice. Pritom upoznajemo studente s mogućnostima koje im se nude po završetku studija, te im približavamo teoretsko s praktičnim, te ujedno doprinosimo pola stoljeća staroj tradiciji studiranja na Građevinskom fakultetu u Rijeci. U želji za što boljim poticanjem kreativnosti naših studenata u suradnji sa gospodarstvom i što boljom međusobnom komunikacijom, Alumni zajednica i Ured za karijere Građevinskog fakulteta organiziraju događanja usmjerena prema osnaživanju Alumni članova i šire zajednice.

U tom pogledu molimo Vas za kratko ispunjavanje obrasca (3-5 minuta) u vidu buduće suradnje Alumni članova i fakulteta. Poveznicu na gornji obrazac slobodno proslijedite svojim kolegama, bivšim studentima Vaše generacije kako bi pridonijeli širenju naše Alumni zajednice, te samim time jačanju obostrane suradnje.

Uprava fakulteta se veseli Vašoj podršci i zajedničkom osnaživanju naše Alumni zajednice.

Koordinator Alumni zajednice: doc. dr. sc. Elvis Žic, prodekan za poslovanje (elvis.zic@uniri.hr , tel. 051 265 903).

Ciljevi rada Alumni zajednice

Info

Održan 3. Susret Alumni članova Građevinskog fakulteta u Rijeci (23.05.2024.)

U četvrtak, 23. svibnja 2024. godine održan je treći po redu Susret alumna Građevinskog fakulteta u Rijeci. Susretu je prisustvovalo oko pedesetak Alumni članova. Na samom početku Alumni članovima se pozdravnim govorom obratio Dekan fakulteta Izv. prof. dr. sc. Mladen Bulić koji je zahvalio svim sudionicima i istaknuo veliko značenje suradnje alumna sa fakultetom kroz razne aktivnosti koje su do sada ostvarene i koje se mogu ostvariti u bliskoj budućnosti. Prodekan za poslovanje doc. dr. sc. Elvis Žic obratio se članovima kroz uvodni dio u kojem je prezentirao osnutak prvobitnog Alumni Kluba kojeg je još 2009. godine formirala tadašnja Uprava fakulteta na čelu sa dekanicom Aleksandrom Delukom Tibljaš. Prvi predsjednik Kluba bio je doc.dr.sc. Nenad Ravlić. Od 2021. godine Klub se preimenovao u Alumni zajednicu čiji je voditelj doc.dr.sc. Elvis Žic. U svojoj kratkoj prezentaciji voditelj se osvrnuo na nadolazeća događanja u kojima je Građevinski fakultet organizator ili suorganizator, a naši Alumni članovi značajno doprinose istima. Istaknute su mnogobrojne aktivnosti kroz koje Alumni članovi doprinose boljitku i prepoznatljivosti fakulteta, te suradnji i jačanju uzajamne povezanosti sa fakultetom, studentima i širom zajednicom. U sklopu susreta održano je stručno predavanje kolege Dalibora Ružića, dipl.ing.građ. iz tvrtke Rijekaprojekt d.o.o. na temu “Tunel Podmurvice” za koji je kolega Ružić sa svojim timskim kolegama nominiran ove godine za dobivanje prestižne nagrade Kolos. Cjelokupnu PP prezentaciju u pdf formatu možete pogledati na sljedećoj poveznici. Nakon stručnog predavanja odražan je domjenak za sve sudionike susreta. Hvala svima na odazivu, odličnom druženju, zabavi i pozitivnom raspoloženju. Do skorašnjeg viđenja srdačan pozdrav svima. Vidimo se uskoro u još većem broju! Živjeli!

Galerija slika sa 3. Alumni susreta

Održan 2. Susret Alumni članova Građevinskog fakulteta u Rijeci (21.09.2023.)

U četvrtak, 21. rujna 2023. godine održan je drugi Susret alumna Građevinskog fakulteta u Rijeci. Susretu je prisustvovalo oko četrdesetak Alumni članova. Na samom početku susreta članovima se pozdravnim govorom obratio Dekan fakulteta Izv. prof. dr. sc. Mladen Bulić koji je u svom govoru naglasio važnost jačanja Alumni zajednice na dobrobit svih njenih članova. Prodekan za poslovne odnose doc. dr. sc. Elvis Žic obratio se članovima kroz uvodni dio u kojem je bilo više govora o nadolazećim događanjima u kojima je Građevinski fakultet organizator ili suorganizator, a naši Alumni članovi su značajno involvirani u sama događanja. Također je dodatno istaknuo mnogobrojne aktivnosti kroz koje Alumni članovi mogu doprinjeti boljoj suradnji i jačanju uzajamne povezanosti sa fakultetom, studentima i širom zajednicom. U sklopu susreta održano je stručno predavanje kolege dr.sc. Josipa Rubinića i doktorantice Maje Radišić, mag.ing.aedif. na temu “Izazovi gospodarenja vodnim resursima u kršu u uvjetima sve prisutnijih klimatskih varijacija i promjena”. Cjelokupnu PP prezentaciju u pdf formatu možete pogledati na sljedećoj poveznici. Predavanja su obuhvatila neke specifičnosti i problematiku uznapredovalih klimatskih promjena na utjecaj vodnih resursa na području Republike Hrvatske. Nakon završetka stručnog predavanja odražan je domjenak za sve sudionike uz popratnu glazbu Universal Banda kojeg vodi gospodin Zvonko Vukoja. Hvala svima na odazivu, druženju i čakuli. Do skorašnjeg viđenja veseli i zdravi bili!

Galerija slika sa 2. Alumni susreta

Alumni za studente (u sklopu Festivala znanosti 2023), 26.04.2023.

U sklopu Festivala znanosti 2023 na našem fakultetu je održano događanje pod nazivom “Alumni za studente” unutar kojeg se studentima, djelatnicima fakulteta i široj zajednici predstavilo sedam renomiranih građevinskih i jedna arhitektonska tvrtka sa vrlo zanimljivim temama (pojedine prezentacije možete vidjeti klikom na ime teme):

  1. Odroni i klizišta na cestama i autocestama” – Dora Belošević / Mirko Grošić (Geotech d.o.o.)
  2. Ispitivanje podmorskih i obalnih građevina primjenom strojnog učenja” Josip Rukavina (Vectrino d.o.o.)
  3. Projekt komunalne luke San Pelagio u Rovinju” – Ivan Žigo (MARECON d.o.o.)
  4. Projekt izgradnje kontejnerskog terminala u Rijeci” – Sanja Šijanec / Mladen Jurčević (Rijeka Gateway d.o.o.)
  5. „Istraživanja i razvoj tvrtke KFK d.o.o.” Leo Ercegović / Goran Šuran (KFK d.o.o.)
  6. Primjena 3D skenera u kreiranju BIM modela”, „Poziv i najava Allplan natjecanja na Građevinskom fakultetu u Rijeci” – Gianmarco Čurčić Baldini (Baldinistudio d.o.o.)
  7. Recikliranje otpadnog materijala u svrhu boljeg gospodarenja sirovinama” – Kristina Galjanić / Robert Salopek (GP Krk d.d.)
  8. „Praćenje izgradnje državne ceste DC403 pomoću BIM modela”- Mislav Paštar (Rijekaprojekt d.o.o.).

Na prezentacijama navedenih tvrtki moglo se čuti i vidjeti najnovije informacije iz svijeta građevinarstva, BIM modeliranja, izgradnje značajnih građevinskih objekata na našem području i pregršt drugih stvari. Uprava fakulteta se zahvaljuje svim prezenterima i tvrtkama koje su sudjelovale na ovogodišnjem Festivalu znanosti kroz aktivnost “Alumni za studente”.

Održan Susret Alumni članova Građevinskog fakulteta u Rijeci (28.06.2022.)

U utorak, 28. lipnja 2022. godine održan je po prvi puta ove godine Susret alumna Građevinskog fakulteta u Rijeci. Tom prilikom Alumni članovima, njih gotovo 70-tak, se pozdravno obratio Dekan fakulteta Izv. prof. dr. sc. Mladen Bulić i prodekan za poslovne odnose doc. dr. sc. Elvis Žic. U sklopu susreta održano je stručno predavanje kolege Nikše Nenadića na temu “Provedba nadzora nad izvođenjem podvodnih radova”. Predavanja su obuhvatila neke specifičnosti i problematiku izvođenja radova pod morem, kao i provođenje nadzora nad istima. Nakon završetka stručnog predavanja je naša draga članica Alumni zajednice gospođa Marina Perazić u pratnji gospodina Davora Tolje izvela nekoliko svojih popularnih pjesama. Na kraju susreta je za sve Alumni članove organiziran domjenak u holu fakulteta. Hvala svima na velikom odazivu i do skorašnjeg viđenja veseli i sretni bili!

Galerija slika sa Susreta alumna

Mogućnost pristupa svim Alumni članovima Courserinim sadržajima putem UNIRI – Coursera online platforme

Sveučilište u Rijeci, na temelju sporazuma sklopljenog s Courserom – globalnom platformom za online učenje, omogućava svojim studentima i djelatnicima, a od sada i alumnijima sastavnica Sveučilišta u Rijeci, pristup Courserinim sadržajima putem UNIRI – Coursera online platforme.

Putem Osnovnog plana (engl. Basic plan) svaki član/članica riječke akademske zajednice ima pravo upisati jedan tečaj godišnje te za njegov uspješan završetak steći jedan certifikat bez naknade. Osnovni plan omogućava pristup Coursera for Campus katalogu (C4C) koji sadrži preko 6.000 tečajeva, vođenih projekata i kvizova vodećih svjetskih sveučilišta i relevantnih tvrtki iz industrije, a svi su programi izrađeni u skladu sa zahtjevima tržišta i povratnim informacijama korisnika te omogućavaju razvoj osobnih i poslovnih kompetencija i vještina. Više detalja o programu UNIRI – Coursera možete pronaći na https://uniri.hr/o-sveucilistu/coursera/.

Zainteresirani alumniji pozivaju se ispuniti obrazac zahtjeva za dodjelu pristupa UNIRI – Coursera online platformi putem ove poveznice, slijedom čega će im biti upućena UNIRI – Coursera pozivnica za pristup sadržajima Osnovnog plana.

Obavještavamo sve Alumni članove da od 01.01.2024. godine Alumni članovi više nemaju pravo pristupa Courserinim sadržajima, odnosno pristup Courserinoj online platformi. Hvala na razumijevanju!

Skip to content