Alumni zajednica

Prijavni obrazac za suradnju ALUMNI članova i fakulteta.

Na temelju prijedloga Inicijativnog odbora i suglasnosti Fakultetskog vijeća Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci od 03. prosinca 2009. godine, dana 18. prosinca 2009. godine osnovan je Klub završenih studenata Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci (Alumni klub Građevinskog fakulteta u Rijeci – danas se vodi kao Alumni zajednica Građevinskog fakulteta u Rijeci).

Alumni zajednica je neprofitno udruženje građana, koje promiče djelatnosti u području građevinarstva. Predstavlja dragovoljno, nepolitičko, vanstranačko, nevladino udruživanje, koji članstvo i prava članova uvjetuje isključivo zajedničkim interesima članova.

Alumni zajednica bivših studenata našeg Fakulteta značajno doprinosi kreiranju i održavanju odnosa između sadašnjih i bivših studenata, te samog Fakulteta. Kroz suradnju i povezivanje sa svojim kolegama, razmjenom iskustva i znanja, direktno potičemo osobni razvoj svakog od nas. Paralelno s time, radimo na unaprjeđenju gospodarstva i cjelokupne zajednice. Pritom upoznajemo studente s mogućnostima koje im se nude po završetku studija, te im približavamo teoretsko s praktičnim, te ujedno doprinosimo pola stoljeća staroj tradiciji studiranja na Građevinskom fakultetu u Rijeci. U želji za što boljim poticanjem kreativnosti naših studenata u suradnji sa gospodarstvom i što boljom međusobnom komunikacijom, Alumni zajednica i Ured za karijere Građevinskog fakulteta organiziraju događanja usmjerena prema osnaživanju Alumni članova i šire zajednice.

U tom pogledu molimo Vas za kratko ispunjavanje obrasca (3-5 minuta) u vidu buduće suradnje Alumni članova i fakulteta. Poveznicu na gornji obrazac slobodno proslijedite svojim kolegama, bivšim studentima Vaše generacije kako bi pridonijeli širenju naše Alumni zajednice, te samim time jačanju obostrane suradnje.

Uprava fakulteta se veseli Vašoj podršci i zajedničkom osnaživanju naše Alumni zajednice.

Koordinator Alumni zajednice: doc. dr. sc. Elvis Žic, prodekan za poslovne odnose (elvis.zic@uniri.hr , tel. 051 265 903).

  • poticanje i održanje zajedništva članova Alumni zajednice na osnovi održanja tradicijskih vrijednosti studiranja na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, 
  • suradnja i poticanje poslovnih i drugih veza članova Alumni zajednice za opću dobrobit i dobrobit pojedinih članova Alumni zajednice i Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, 
  • osiguranje dostupa i razmjena poslovnih i drugih informacija za opću dobrobit i dobrobit pojedinih članova Alumni zajednice i Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, 
  • osiguranje pomoći članovima Alumni zajednice u različitim vidovima i oblicima, 
  • sudjelovanje u programima u organizaciji Alumni zajednice u pogledu stručnog i općeg unaprjeđenja odnosa članova zajednice, 
  • strukovno i društveno povezivanje sa srodnim organizacijama radi unaprjeđenja rada Alumni zajednice, 
  • suradnja u provedbi nastave 
  • druge aktivnosti u cilju unaprjeđenja rada Alumni zajednice, Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i društvene zajednice. Članom Alumni zajednice može postati svaka punoljetna poslovno sposobna osoba koja je završila jedan od studijskih programa Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Održan Susret Alumni članova Građevinskog fakulteta u Rijeci (28.06.2022.)

U utorak, 28. lipnja 2022. godine održan je po prvi puta ove godine Susret alumna Građevinskog fakulteta u Rijeci. Tom prilikom Alumni članovima, njih gotovo 70-tak, se pozdravno obratio Dekan fakulteta Izv. prof. dr. sc. Mladen Bulić i prodekan za poslovne odnose doc. dr. sc. Elvis Žic. U sklopu susreta održano je stručno predavanje kolege Nikše Nenadića na temu “Provedba nadzora nad izvođenjem podvodnih radova”. Predavanja su obuhvatila neke specifičnosti i problematiku izvođenja radova pod morem, kao i provođenje nadzora nad istima. Nakon završetka stručnog predavanja je naša draga članica Alumni zajednice gospođa Marina Perazić u pratnji gospodina Davora Tolje izvela nekoliko svojih popularnih pjesama. Na kraju susreta je za sve Alumni članove organiziran domjenak u holu fakulteta. Hvala svima na velikom odazivu i do skorašnjeg viđenja veseli i sretni bili!

Galerija slika sa Susreta alumna

Mogućnost pristupa svim Alumni članovima Courserinim sadržajima putem UNIRI – Coursera online platforme

Sveučilište u Rijeci, na temelju sporazuma sklopljenog s Courserom – globalnom platformom za online učenje, omogućava svojim studentima i djelatnicima, a od sada i alumnijima sastavnica Sveučilišta u Rijeci, pristup Courserinim sadržajima putem UNIRI – Coursera online platforme.

Putem Osnovnog plana (engl. Basic plan) svaki član/članica riječke akademske zajednice ima pravo upisati jedan tečaj godišnje te za njegov uspješan završetak steći jedan certifikat bez naknade. Osnovni plan omogućava pristup Coursera for Campus katalogu (C4C) koji sadrži preko 6.000 tečajeva, vođenih projekata i kvizova vodećih svjetskih sveučilišta i relevantnih tvrtki iz industrije, a svi su programi izrađeni u skladu sa zahtjevima tržišta i povratnim informacijama korisnika te omogućavaju razvoj osobnih i poslovnih kompetencija i vještina. Više detalja o programu UNIRI – Coursera možete pronaći na https://uniri.hr/o-sveucilistu/coursera/.

Zainteresirani alumniji pozivaju se ispuniti obrazac zahtjeva za dodjelu pristupa UNIRI – Coursera online platformi putem ove poveznice, slijedom čega će im biti upućena UNIRI – Coursera pozivnica za pristup sadržajima Osnovnog plana.

Skip to content