Poslijediplomski sveučilišni studij

Prijava za upis na Studij provodi se na temelju javnog natječaja koji raspisuje Fakultetsko vijeće. Uvjeti za upis na studij, dokumentacija potrebna za prijavu na studij, te način odabira pristupnika za upis definirani su Pravilnikom. Za prijavu na Studij preduvjet je završeni sveučilišni diplomski studij na kojem je kandidat postigao 300 ECTS bodova uključujući i preddiplomski ciklus na nekom od građevinskih fakulteta ili završen drugi sveučilišni diplomski studij ukoliko je u nastavnom programu toga studija udio stečenih kompetencija iz polja drugih temeljnih tehničkih znanosti ekvivalentan tome udjelu na studiju građevinarstva, što na temelju dodatka diplomi utvrđuje Odbor za doktorski studij i povjerenstva i odbori fakulteta nadležni za poslijediplomski studij i akademsko vrednovanje i vrednovanje razdoblja studija. Više o upisima možete pročitati u Pravilniku studija (članak 5.-10.).

Najava upisa u 1. godinu poslijediplomskog sveučilišnog studija Građevinarstvo u ak. godinu 2022./23. na jesen 2022. godine.


Treći po redu PhD Career Café organizira se u sklopu Student Day Festivala, a tema je međusobna podrška doktoranada odnosno “Doktorandi za doktorande”. Na tribini će vlastita očekivanja, iskustva i izazove s kojima su se susreli kao polaznici doktorskih studija na Sveučilištu u Rijeci predstaviti: Nadja Čekolj (FFRI), Ivana Kolić (MEDRI)Bepo Schira (GRADRI) i Tatjana Špoljarić (FMTU). 

Predstavljanju iskustava i raspravi u opuštenom okruženju prethodit će predavanje dr. sc. Ivane Miočić (FFRI) pod nazivom “Iskustva mladih znanstvenika na visokim učilištima – što pokazuju istraživanja?”

Tribina će se održati u srijedu 08. lipnja u 19:00 sati, na Kampusu, iza zgrade Akademije primijenjenih umjetnosti,amoderirat će ju Prorektor za strateške projekte prof. dr. sc. Saša Zelenika i voditeljica Ureda za karijere SSC-a Nikoleta Zubić. Planirano trajanje tribine je 2 sata. 

Prijave na tribinu su obavezne, a prijaviti se možete putem obrasca, najkasnije do utorka 07. lipnja 2022. godine.


Skupina doktoranada, organizirala je virtualni prostor za suradnju tijekom pisanja disertacije i podršku na putu do doktorata te pozivaju na Zoom susrete doktoranada koji se održavaju po unaprijed definiranom rasporedu termina. Primarni cilj je osigurati strukturirano vrijeme za rad na doktoratu. Osim toga, Zoom susreti mogu biti korisni za poticanje koncentracije, motivacije i fokusa prilikom rada, kao i za pružanje međusobne podrške, dijeljenje iskustava i korisnih informacija vezanih uz pisanje, metodologiju, istraživanja i ostalih potencijalnih izazova s kojima se doktorandi suočavaju. Više u pozivu.


Ministarstvo obrazovanja, kulture, sporta, znanosti i tehnologije (MEXT) Japana nudi stipendije međunarodnim studentima koji žele studirati na poslijediplomskim studijima na japanskim sveučilištima kao istraživači (bilo redoviti studenti ili neredovni studenti) pod japanskom vladom (MEXT) Program stipendija.

Više o programu i prijavi možete pronaći na poveznici.


U sklopu projekta DIOSI (Developing and Implementing hands-on training on Open Science and Open Innovation for Early Career Researchers) Sveučilište u Rijeci i Step Ri znanstveno-tehnologijski park organiziraju trening za istraživače u ranoj fazi karijere (polaznike doktorskih studija) na temu: Inovacije i stvaranje vrijednosti u znanosti.

Trening će se održati od 13. do 14. lipnja, od 9 do 17 sati, u prostorijama STEP RI znanstveno – tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci. Prijave su otvorene do 27. svibnja 2022. godine putem obrasca.


Objavljen je poziv za dostavu sažetaka za doktorski kongres My first conference 2022, koji će se 22. rujna 2022. godine održati na Građevinskom fakultetu u Rijeci, u organizaciji Pomorskog, Tehničkog i Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Ovaj događaj je namijenjen svim doktorskim studentima te donosi priliku prezentiranja dosadašnjih istraživačkih aktivnosti, ali i stjecanja novih poznanstva iz sličnog ili istog stručnog okruženja. Prijaviti se možete putem web stranice kongresa.


U suradnji Doktorske škole Sveučilišta u Rijeci i Centra za napredne jugoistočne studije Sveučilišta u Rijeci organiziramo radionicu pod nazivom Znanost i komunikacija koja će se održati od 13. do 14. svibnja 2022. godine u Palači Moise na Cresu koja je namijenjena trenutnim poslijediplomskim sveučilišnim (doktorskim) studentima Sveučilišta u Rijeci. Središnje teme radionice su: odgovorna znanost, komunikacija u znanosti, prezentacijske vještine, upravljanje znanstvenom karijerom.


Sveučilište u Grazu objavilo je Poziv za istraživačke boravke studenata magistarskih i doktorskih studija unutar “Go Styria” programa školarina. Preduvjeti za prijavu su:

 • Provjera prihvatljivosti kandidature putem službenih mrežnih stranica Programa;
 • Sudjelovanje na informativnim događajima (17. 3. ili 12. 4. u 13h);
 • Predaja relevantne dokumentacije na temelju koje će prijaviteljima biti omogućen pristup e-platformi (do 19.4.).

Rok za prijave je 25. travanj 2022. godine u 13 sati, a više informacija o objavljenom Pozivu je dostupno na mrežnim stranicama Sveučilišta u Grazu


Podrška Sveučilišne knjižnice Rijeka doktorskim studentima.


Zaklada Sveučilišta u Rijeci u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci i Studentski zborom Sveučilišta u Rijeci raspisuju natječaj Fonda Prometej u svrhu unapređenja znanstveno-istraživačke djelatnosti studenata poslijediplomskih sveučilišnih (doktorskih) studija Sveučilišta u Rijeci, odnosno provedbe znanstveno-istraživačkih projekata u svrhu stjecanja doktorata. Fond je kontinuirano otvoren za prijavu u provedbenoj godini do 1. prosinca 2022., odnosno do iskorištenja sredstava za sve studente poslijediplomskih sveučilišnih (doktorskih) studija Sveučilišta u Rijeci.


Ponuda stipendija DAAD-a.


 • doktor tehničkih znanosti

Studij završava uspješno položenim ispitima, zadovoljenim svim drugim obvezama Studija te uspješnom izradom i javnom obranom doktorskog rada pred Povjerenstvom za obranu doktorskog rada. Završetkom studija stječe se najmanje 180 ECTS bodova.
 
Završetkom studija student postaje doktorom/doktoricom tehničkih znanosti i stječe sljedeće kompetencije:

 • provođenje istraživačkog rada primjenom znanstvene metodologije
 • provođenje istraživačkog rada u duhu opće prihvaćene istraživačke etike
 • samostalan napredan znanstvenoistraživački i stručni rad u modeliranju, proračunavanju, analizi i projektiranju sustava u određenim znanstvenim granama
 • sposobnost i znanje za rješavanje specifičnih problema na interdisciplinaran način, posebno u kontekstu međuodnosa graditeljskih zahvata, sustava i njihova okruženja
 • provođenje kritičke analize, ocjene i sinteze novih i kompleksnih koncepata
 • primjena rezultata u kontekstu različitom od onoga u kojem su dobiveni
 • razvoj novih metodoloških postupaka
 • kritička procjena vlastitoga istraživačkog rada i istraživačkog rada drugih
 • sposobnost prezentiranja vlastitog rada
 • prijenos znanja na pedagoški način
 • vođenje rasprave s logičkim argumentiranjem pozitivnih znanstvenih činjenica (vezanim uz informacije, ideje, izazove, moguća rješenja)
 • vođenje istraživačkih aktivnosti
 • daljnji samostalan razvoj i unapređenje u domeni istraživanja, planiranja, projektiranja, izvođenja te upravljanja najsloženijim graditeljskim zahvatima i uz njih vezanim sustavima
 • promicanje tehnološkog napretka u društvu baziranom na znanju
 • samostalno djelovanje unutar akademske zajednice

ŽIVOTOPIS NASTAVNIKA NA STUDIJU

Životopis nastavnikaZnanstveno područjeKontakt e-mail
Professor Željko ArbanasGeotechnicszeljko.arbanas@uniri.hr
Associate professor Adriana BjelanovićStructuresadriana.bjelanovic@gradri.uniri.hr
Associate professor Mladen BulićStructuresmladen.bulic@gradri.uniri.hr
Associate professor Bojan CrnkovićProbability and statisticsbojan.crnkovic@uniri.hr
Assistant professor Nina ČehEngineering Mechanicsnina.ceh@gradri.uniri.hr
Professor Aleksandra Deluka-TibljašTransportation engineeringaleksandra.deluka@gradri.uniri.hr
Associate professor Sanja Dugonjić JovančevićGeotechnicssanja.dugonjic@gradri.uniri.hr
Professor Davor GrandićStructuresdavor.grandic@gradri.uniri.hr
Assistant professor  Bojana HorvatHydrotechnicsbojana.horvat@gradri.uniri.hr
Professor Suzana Ilić* Hydrotechnicss.ilic@lancaster.ac.uk
Associate professor Vedran JagodnikGeotechnicsvedran.jagodnik@gradri.uniri.hr
Professor Gordan JelenićEngineering Mechanicsgordan.jelenic@gradri.uniri.hr
Professor Barbara KarleušaHydrotechnicsbarbara.karleusa@gradri.uniri.hr
Professor Vedrana Kozulić *Engineering Mechanicsvedrana.kozulic@gradst.hr
Professor  Ivica KožarEngineering Mechanicsivica.kozar@gradri.uniri.hr
Assistant professor  Paulina KroloStructurespaulina.krolo@gradri.uniri.hr
Associate professor  Nino KrvavicaHydrotechnicsnino.krvavica@gradri.uniri.hr
Associate professor  Ivan MarovićProject managementivan.marovic@gradri.uniri.hr
Associate professor Leo MatešićGeotechnicsleomat@uniri.hr
Associate professor  Silvija MrakovčićMaterialssilvija.mrakovcic@gradri.uniri.h
Assistant professor Teo MudrićEngineering Mechanicsteo.mudric2@gradri.uniri.hr
Professor  Nevenka OžanićHydrotechnicsnozanic@uniri.hr
Professor Joško OžboltEngineering Mechanicsjosko.ozbolt@gradri.uniri.hr
Assistant professor Edita Papa DukićEngineering Mechanicsedita.papa@gradri.uniri.hr
Professor Boris PodobnikProbability and statisticsbpodobnik@gradri.uniri.hr
Professor Zoran Ren *Engineering Mechanicszoran.ren@um.si
Associate professor Dragan RibarićEngineering Mechanicsdragan.ribaric@gradri.uniri.hr
Associate professor Josip RubinićHydrotechnicsjrubinic@gradri.uniri.hr
Associate professor Igor RužićHydrotechnicsiruzic@gradri.uniri.hr
Assistant professor Željko SmolčićStructureszeljko.smolcic@gradri.uniri.hr
Professor emeritus Mate SršenTransportation engineeringmate.srsen@uniri.hr
Assistant professor  Ivana Sušanj ČuleHydrotechnicsivana.susanj2@gradri.uniri.hr
Assistant professor  Paulo ŠćulacStructurespaulo.sculac@gradri.uniri.hr
Associate professor  Leo ŠkecEngineering Mechanicsleo.skec@gradri.uniri.hr
Professor Ivana Štimac GrandićStructuresistimac@gradri.uniri.hr
Assistant professor Sanja ŠurdonjaTransportation engineeringsanja.surdonja@gradri.uniri.hr
Associate professor Neira Torić MalićEngineering Mechanicsntoric@gradri.uniri.hr
Professor Vanja TravašHydrotechnicsvanja.travas@uniri.hr
Professor Goran Turk *Engineering Mechanicsgoran.turk@fgg.uni-lj.si
Assistant professor  Martina Vivoda ProdanGeotechnicsmartina.vivoda@gradri.uniri.hr
Associate professor  Goran VolfHydrotechnicsgoran.volf@gradri.uniri.hr
Professor Emeritus Ivan VrkljanGeotechnicsivan.vrkljan@uniri.hr
Assistant professor Elvis ŽicHydrotechnicselvis.zic@gradri.uniri.hr

* vanjski suradnici

MENTORI 2021/22

 • izv. prof. dr. sc. Sanja Dugonjić Jovančević, predsjednica
 • izv. prof. dr. sc. Neira Torić Malić, članica
 • prof. dr. sc. Željko Arbanas, član
 • izv. prof. dr. sc. Leo Škec, član
 • prof. dr. sc. Nevenka Ožanić, članica
 • prof. dr. sc. Davor Grandić, član
 • Ivana Ban, mag. ing. aedif., članica

Skip to content