ARCA 22 – 20. međunarodna izložba inovacija – dodjeljene medalje našim nastavnicima i suradnicima

SUIR Savez udruga inovatora Rijeka sa svojim članicama, uz financijsku potporu Primorsko-goranske županije i Zajednice tehničke kulture Primorsko-goranske županije organizirao je nastup inovatora naše županije na 20. međunarodnoj izložbi inovacija ARCA 22 koja je održana od 12. do 15. listopada u Sveučilišnoj i nacionalnoj biblioteci u Zagrebu.

Izložba Arca 22 se održala uz pokroviteljstva Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva poljoprivrede i Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo, supokroviteljstva Hrvatske gospodarske komore i HAMAG-BICRO-a, te sponzora KONČAR – elektroindustrije d.d. i HS produkta. Na izložbi su bile predstavljene brojne inovacije i nove tehnologije iz gotovo svih područja ljudskoga rada, od industrije do svakodnevnice, i to kao rezultat rada inovatora pojedinaca, istraživačkih timova iz javnoga i privatnoga sektora, akademske zajednice i znanstvenih ustanova te inovativnih i razvojnih tvrtki u Hrvatskoj i inozemstvu iz više od 13 zemalja svijeta.

Na izložbenom prostoru SUIR predstavljeno je 19 inovacija mladih inovatora, inovatora, inovativnih tvrtki i fakulteta. Predstavljena rješenja su bila iz građevinarstva, elektrotehnike, informatike, nautike, strojarstva i opreme za auto industriju. Izložene inovacije dobile su ukupno 11 odličja, a među njima su bili i naši profesori, doktorandi i jedna građevinska tvrtka u stručnoj bazi našeg Građevinskog fakulteta u Rijeci. Između ostalog srebrne medalje dobili su:

  • doc.dr.sc. Paulina Krolo sa suradnicima (doc.dr.sc. Natalija Bede Odorčić, izv.prof.dr.sc. Ivan Marović, doktorandi Lazar Lukačević i Antonio Bakran, Tomislav Prlić i mr.sc. Ivan Palijan) na temu “Inovativni priključak za spajanje konstrukcijskih elemenata od tankostjenih čeličnih C- profila”, te
  • Tvrtka Vectrino d.o.o. iz Rijeke za “Koncept snimanja podvodne infrastrukture za izradu preciznog 3D modela (digitalnog blizanca)

dok su brončanu medalju dobili:

prof.dr.sc. Ivica Kožar i doktorantica Tea Sulovsky na temu “Inovativna procedura brzog mjerenja toplinske vodljivosti betonskih uzoraka”.

Čestitke svima na odličnom uspjehu i odličnoj promociji našeg fakulteta.

Skip to content