Coursera for Campus Uniri

Sveučilište u Rijeci svojom se Strategijom za razdoblje 2021. – 2025. jasno opredjeljuje za promicanje otvorenog obrazovanja te profilira kao otvoreno i moderno sveučilište koje se kroz inovacije i internacionalizaciju kontinuirano širi. Strateškim partnerstvom s Courserom koje je zaključeno svečanim potpisivanjem 16. prosinca 2021. godine, Sveučilište u Rijeci širi svoju obrazovnu ponudu i omogućava razvoj fleksibilnih puteva učenja. Kroz ovu suradnju studentima, nastavnom i nenastavnom osoblju riječkog sveučilišta pruža se prilika za stjecanje vještina i kompetencija potrebnih za uspješnije uključivanje u brzo mijenjajuće i konkurentno tržište rada odnosno kvalitetniji i učinkovitiji rad sa studentima ili obavljanje poslovnih zadataka.

Coursera je vodeća globalna platforma za online učenje, s više od 6 500 tečajeva dostupnih u područjima visoke potražnje kao što su poslovanje, soft-skills, informatika, znanost o podacima i inženjering, kao i +400 certifikata u industriji i specijalizacija relevantnih za razvoj karijere koje se sastoje od slijeda tečajeva i virtualnih laboratorija (tzv. Guided Projects).

Nedavno je Courseri, zbog njena jedinstvenog pristupa transformaciji vještina i misije koja uključuje transformaciju života ljudi demokratizacijom obrazovanja, dodijeljen B Corp certifikat kao dokaz ispunjavanja najviših standarda društvene i ekološke učinkovitosti i javne transparentnosti.

Pristup kakav zagovara Coursera podudara se s nastojanjima Sveučilišta da, u skladu s vlastitom misijom, ostvaruje društveni utjecaj uz poticanje održivog razvoja kroz primjenu inovativnih i učinkovitijih metodologija u učenju i poučavanju te digitalnu transformaciju.

Partnerstvo Sveučilišta i Coursere, kroz isporuku certifikata od strane prestižnih sveučilišta i partnera iz industrije studentima te nastavnom i nenastavnom osoblju Sveučilišta, pridonijet će razvoju riječkog „Europskog sveučilišta budućnosti“ i njegovoj prepoznatljivosti u europskom obrazovnom prostoru.

“Veoma smo zadovoljni što danas imamo priliku potpisati dokument koji označava početak strateškog partnerstva između Coursere for Campus i Sveučilišta u Rijeci. Coursera je vodeća platforma za masovne online tečajeve i nudi sadržaje najviše kvalitete. Sretna sam što smo prvo sveučilište u Hrvatskoj i u ovom dijelu Europe koje je ušlo u ovakvo partnerstvo s Courserom“, rekla je rektorica Prijić-Samaržija na svečanosti potpisivanja.

Skip to content