Dodjeljene zlatna i brončana medalja našim nastavnicima i suradnicima na izložbi inovacija i kreativnosti I3G u Ivanić-Gradu

Od 16. do 17. svibnja održana je u hotelu Sport u Ivanić-Gradu 9. Izložba inovacija I3G, koju je organizirao Elektronički i računalni klub Ivanić-Grada. Ove godine izložba je okupila stotinjak izlagača, uglavnom mladih inovatora, učenika osnovnih i srednjih škola te studenata iz svih krajeva Hrvatske. Na izložbi su predstavljeni najzanimljiviji i najkreativniji radovi, među kojima se ističu automatska hranilica za pse, multimedijski robot, pametni šah, pametno školsko zvono, autonomna kosilica i niz drugih inovativnih projekata. Uz izložbene štandove, organiziran je bogat popratni program s radionicama i predavanjima iz različitih područja, od robotike do klimatologije i ekologije. Cilj izložbe bio je povezati mlade ljude s uspješnim inovatorima. Bila je ovo idealna prilika za inovatore da izađu iz samozatajnosti i pokažu ono na čemu su radili tijekom protekle godine. Na taj način potiče se kreativnost i sve više inovacija završava kao prototip ili gotov proizvod. Izložba je održana pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, Grada Ivanić-Grada i Turističke zajednice grada Ivanić-Grada, Zagrebačke županije te u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Zagrebačke županije i Hrvatskom zajednicom inovatora.

Na izložbi inovatora naši profesori, doktorandi i jedna građevinska tvrtka u stručnoj bazi našeg Građevinskog fakulteta u Rijeci dobile su prestižne nagrade. Između ostalog zlatnu i brončanu medalju dobili su:

  • izv.prof.dr.sc. Paulina Krolo sa suradnicima (izv.prof.dr.sc. Natalija Bede Odorčić, izv.prof.dr.sc. Ivan Marović, doktorandi Lazar Lukačević i Antonio Bakran, Tomislav Prlić (Tehnoplast profili d.o.o.) i mr.sc. Ivan Palijan (Palijan d.o.o.)) na temu “Inovativni priključak za spajanje konstrukcijskih elemenata od tankostjenih čeličnih C- profila” (zlatna medalja), te
  • Tvrtka Tehnoplast profili d.o.o. i tvrtka Palijan d.o.o. iz Zagreba sa glavnim voditeljem projekta Tomislavom Prlićem i suradnicima sa Građevinskog fakulteta u Rijeci prof.dr.sc. Davorom Grandićem, izv.prof.dr.sc. Paulinom Krolo, Lazarom Lukačevićem, Antoniom Bakranom, prof.dr.sc. Ivanom Štimac Grandić, izv.prof.dr.sc. Natalijom Bede Odorčić, doc.dr.sc. Paulom Šćulcem, izv.prof.dr.sc. Mladenom Bulićem, te mr.sc. Ivanom Palijanom iz tvrtke Palijan d.o.o.. Tema njihove inovacije imala je naziv „Inovativni panelni sustav za gradnju zgrada gotovo nulte energije proizvedene na industrijski način“ za koju su dobili brončanu medalju.

Čestitke svima na odličnom uspjehu i odličnoj promociji našeg fakulteta.

Skip to content