_Alumni, Izložba, Predavanje, Student Info, Suradnja

Inovacijski forum u sklopu 7. ADRIATECH 2023 izložbe inovacija u građevinarstvu

23.10.2023.

— 23.10.2023.

11:00

— 13:00

U sklopu 7. ADRIATECH 2023 izložbe inovacija u građevinarstvu koja će se održati u periodu od 23. do 27. listopada 2023. u auli Građevinskog fakulteta u Rijeci održati će se Inovacijski forum pod nazivom “Inovacije u građevinarstvu – jačanje transfera znanja” u ponedjeljak, 23. listopada 2023. godine s početkom u 11 sati u predavaonici G-003 (u prizemlju fakulteta). Detaljnije o samom Inovacijskom forumu i cjelokupnom programu možete pogledati putem poveznice. Inovacijski forum zajednički organiziraju Hrvatska zajednica inovatora i Građevinski fakultet u Rijeci. Ovogodišnji predavači na 2. Inovacijskom forumu biti će gospođa Tanja Lukanović iz tvrtke HAMAG BICRO, gospodin Vedran Kružić iz razvojne agencije PRIGODA, profesor Hrvoje Draganić sa Građevinskog i arhitektonskog fakulteta u Osijeku, te profesor Miljenko Šimpraga, predsjednik Hrvatske zajednice inovatora.

Sedma po redu AdriaTech 2022 izložba inovacija organizirana je od strane SUIR Saveza udruga inovatora Rijeke. Suorganizatori izložbe su HZI Hrvatska zajednica inovatora Zagreb, Udruga građevinskih fakulteta Hrvatske Zagreb, Zajednica tehničke kulture Primorsko-goranske županije i Građevinski fakultet u Rijeci, uz potporu Centra za inovacije i transfer tehnologije Rijeka. Na izložbi će  biti predstavljeno oko 40-tak inovacija inovatora i inovativnih tvrtki, zagrebačkog, osječkog i riječkog Građevinskog fakulteta, te inovacije iz sedam zemalja Europe i svijeta. Osnovni cilj izložbe je približiti inovacije akademskoj zajednici, uvažavajući aktivnosti koje provodi Nacionalno inovacijsko vijeće, kojim uz ministra gospodarstva supredsjedava ministar znanosti. U svim europskim dokumentima, povezuju se istraživanja i inovacije, te razrađuje trokut znanja između obrazovanja, istraživanja i inovacija što čini temelj za postizanje sinergijskih učinaka ulaganja u znanost i inovacije iz nacionalnih, regionalnih i međunarodnih fondova. 

Samo zajedništvom i cjelokupnom suradnjom možemo stvoriti okruženje za inovativno i konkurentno gospodarstvo u kojem će znanje, iskustvo i kreativnost hrvatskog građevinskog potencijala doći do punog izražaja. Stoga pozivamo sve građevinske tvrtke, gospodarske institucije, djelatnike fakulteta, studente i Alumne da nam se pridružite na Inovacijskom forumu!

Skip to content