_Natjecanja, Obrazovanje, Radionice, Student Info

Prezentacija poslovnih ideja naših studenata i odabir najboljih

26.05.2023.

— 26.05.2023.

09:50

— 10:45

Građevinski fakultet u Rijeci

Građevinski fakultet Rijeka i STEP RI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci su proveli pilot program osposobljavanja studenata Građevinskog fakulteta u Rijeci u poduzetničkim vještinama.

Studenti Građevinskog fakulteta su učili kako iz znanja i kompetencija koje su stekli tijekom studiranja mogu kreativnim načinom razmišljanja, poduzetništvom i inovacijama pokrenuti svoju ideju, unaprijediti društvo i bolje razumjeti izazove pokretanja i rasta poslovnog pothvata.
Pilot program se provodio tijekom mjeseca travnja i svibnja te je privukao studente koji su se kroz vođene radionice, zadatke, primjere te razradu vlastite poduzetničke ideje upoznali sa sljedećim
izazovima:

  • Kako formulirati i odabrati poslovnu ideju
  • Kako identificirati i razumjeti kupce i korisnike, njihove potrebe i okolnosti u kojima kupuju
  • Koji su bitni elementi poslovnog modela
  • Kako predstaviti vlastitu ideju
  • Proces pokretanja poslovanja i osnove financijske pismenosti

Program završava s natjecanjem u prezentaciji poslovnih ideja (Demo danom) koje će se održati 26. svibnja sa početkom u 9:50h u prostorima Građevinskog fakulteta u Rijeci (dvorana 308, treći kat).
Svi sudionici će dobiti potvrde o sudjelovanju i ECTS bod (jedan ali vrijedan), a najbolji timovi će osvojiti korisne nagrade.

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže na Demo danu i podrže studente koji su vrijedno razvijali svoje poduzetničke ideje. Prethodna prijava na događaj nije neophodna.

Skip to content