_Natjecanja, Student Info, Suradnja

Regionalno Allplan BIM 2023 natjecanje

19.07.2023.

— 21.07.2023.

08:00

— 20:00

Nakon velikih uspjeha prethodne dvije godine, ponovno će se treći put zaredom organizirati regionalno Allplan studentsko natjecanje. Riječ je o jednom od najvažnijih i najvećih stručnih skupova koji će okupiti 17 arhitektonskih fakulteta i 25 građevinskih fakulteta iz 6 balkanskih zemalja.

Domaćin Allplan studentskog natjecanja 2023. je Građevinski fakultet Sveučilišta u Rijeci. Regionalno natjecanje će se održati od 19.-21. srpnja 2023. godine. Pokretači inicijative i organizatori događaja su Baldinistudio d.o.o. i Baldinistudio International, a generalni pokrovitelj ALLPLAN i Nemetschek Company.

Po svojoj vrsti ovo natjecanje je jedinstveno u svijetu i regiji. Kao takav, pokrenut je s ciljem modernizacije visokog obrazovanja inženjera i promicanja BIM metoda rada. Allplan Student Competition je upravo ono što je nedostajalo studentima na ovim prostorima – prilika za učenje i napredovanje u modernom BIM načinu projektiranja, razumijevanje novog pristupa poslovanju, ugodna radna atmosfera u okruženju kolega iz cijele regije, razmjena iskustava i prijateljstva koja traju cijeli život.

Glavna svrha studentskog natjecanja 2023. je promicanje BIM načina rada kroz korištenje programa Allplan. Osim toga, manifestacija ima nekoliko posebnih ciljeva od kojih treba izdvojiti poticanje digitalizacije u građevinskoj industriji, jačanje inženjerske struke i struke, stvaranje regionalne mreže inženjera, povezivanje fakulteta i gospodarstva, te povećanje konkurentnosti studenata.
Jedinstveno po svom opsegu i značaju, ovo natjecanje dobra je prilika za studente arhitekture i građevine koji će kroz radne zadatke, timske projekte i prezentaciju svojih radova, kreativnost i snalažljivost odmjeriti svoje znanje i upoznati se s rješavanjem stvarnih projektantskih zadataka. Sretno svima, a posebno našim mladim studenticama Nelli Vukušić i Sari Petrović koje će u timu predstavljati naš fakultet na nadolazećem natjecanju.

Skip to content