_Alumni, Laboratoriji, Obrazovanje, Predavanje, Promocija, Radionice, Student Info, Studiji, Suradnja, Znanost

RIJEKA TEHNOLOGIJE Sveučilišta u Rijeci

30.01.2023.

— 04.02.2023.

09:00

— 16:00

Centar tehničke kulture Rijeka, Centar za mikro- i nanoznanosti i tehnologije, Dom mladih, Fakultet informatike i digitalnih tehnologija, Fakultet za fiziku, Fakultet za matematiku, Gradska vijećnica, Građevinski fakultet u Rijeci, Kampus Trsat, Pomorski fakultet, Tehnički fakultet

Kao jedna od brojnih manifestacija kojima će se tijekom 2023. godine obilježiti 50. obljetnica Sveučilišta u Rijeci, od 30. siječnja do 4. veljače 2023. godine održat će se manifestacija „Rijeka tehnologije“ koju sinergijski organiziraju Sveučilište u Rijeci sa svojim sastavnicama: Tehničkim fakultetom, Građevinskim fakultetom, Pomorskim fakultetom, Fakultetom informatike i digitalnih tehnologija, Fakultetom za matematiku, Fakultetom za fiziku i Centrom za mikro- i nanoznanosti i tehnologije te u suradnji s Centrom tehničke kulture i Domom mladih Rijeka.

Cilj „Rijeke tehnologije“ je promocija i popularizacija obrazovanja i znanosti na području tehničkih i prirodnih znanosti kako bi najšira javnost dobila uvid u izvanredna recentna tehnološka postignuća u Rijeci. Tijekom manifestacije će znanstvenici i nastavnici u prostorima sastavnica Sveučilišta progovoriti o svome radu, dok će građani imati priliku iz prve ruke upoznati se s riječkim tehnološkim postignućima. Doista, tehnologije i rezultirajuće inovacije generiraju dodanu vrijednost, prihode i zapošljavanje talenata u RH i Rijeci.

„Rijekom tehnologije“ će učenici, studenti i građani Rijeke imati priliku upoznati se s radom riječkih visokoškolskih i drugih obrazovnih institucija na ovome polju. Kroz zanimljiv i sveobuhvatan program manifestacije kroz čak tjedan dana, šira će javnost tako imati priliku vidjeti kako ustrajan, predan i, često, timski rad edukatora te mladih i iskusnih znanstvenika dovodi do impresivnih rezultata i razvoja naprednog te gospodarski prosperitetnog društva, ali i da svi zajedno damo doprinos razvoju Rijeke i regije kao pametnih, održivih i uključivih središta RH i šire europske regije.

Letak i raspored događanja dostupan je na poveznici, a detaljnije informacije o programu i prijavama na radionice dostupne su na poveznicama:

Izdvajamo događanja na Građevinskom fakultetu:

  • stručno predavanje Izgradnja Pelješkog mosta dipl. ing. građ. Davora Trlaje, Hrvatske ceste 01.02.2023.
  • Boost Camp za učenike srednjih škola 04.02.2023.
  • radionice za učenike nižih razreda 30.01.2023.
  • radionice u laboratoriju za učenike srednjih škola 01.02.2023.
Skip to content