Natječaj za najbolji diplomski i doktorski rad iz područja građevinarstva

S ciljem promoviranja obrazovanja iz područja građevinarstva te ukazivanja na njegovu važnost u društvu, Hrvatski savez građevinskih inženjera u 2022. dodjeljuje nagrade za najbolji diplomski i najbolji doktorski rad iz područja građevinarstva, a svečana dodjela priznanja održat će se na Hrvatskom graditeljskom forumu 2. prosinca 2022. u Zagrebu.


S obzirom da se skup HRVATSKI GRADITELJSKI FORUM održava svake dvije godine, dodijelit će se po dvije nagrade ovisno o razdoblju u kojem je uspješno obranjen diplomski rad, odnosno doktorska disertacija:
a) za razdoblje od 1. listopada 2020. do 30. rujna 2021.
b) za razdoblje od 1. listopada 2021. do 30. rujna 2022.

Pravo prijave na Natječaj imaju svi koji su u Republici Hrvatskoj diplomirali i doktorirali na građevinskim fakultetima u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku u razdoblju od 1. listopada 2020. do 30. rujna 2022. i prijavili se na ovaj natječaj uz priloženu obveznu dokumentaciju.

Dodjeljivanjem nagrade za najbolji diplomski rad je prilika da upoznamo najbolje mlade inženjere/inženjerke građevinarstva te njihove mentore. Veseli nas činjenica što su upravo nagrade HSGI-a za najbolji diplomski rad u proteklom periodu pomogle mladim kolegicama i kolegama u pronalaženju prvog radnog mjesta. Ovo nas potiče da se ova tradicija nastavi i dalje.

Dodjeljivanjem nagrade za najbolji doktorski rad želi se unaprijediti i ubrzati prijenos novih znanja, informacija, inovacija i tehnologija u sektor građevinarstva te potaknuti najuspješnije mlade istraživače na povezivanje s gospodarstvom. Jedino se na ovaj način može ubrzati primjena rezultata znanstvenih istraživanja te podići konkurentnost i prepoznatljivost hrvatskog građevinarstva. Ovo je prilika da se pojača suradnja između akademske zajednice i gospodarstva odnosno mladih istraživača i njihovih mentora s građevinskim tvrtkama.

Rok za dostavu prijava je 10. studenog 2022. 

Skip to content