Prijave na projekt „Lansirajmo ideju!“

Effectus udruga poziva studente da se prijave na projekt „Lansirajmo ideju!“ u sklopu EFFECTUS PODUZETNIČKOG INKUBATORA.

 • Udruga poziva studente da besplatno sudjeluju na natjecanju „Lansirajmo ideju!“ u okviru projekta  EFFECTUS PODUZETNIČKI INKUBATOR
 • Prijavi se do 20. travnja za start-up edukaciju koje se održava od 21. travnja do 26. lipnja
 • U projekt se mogu uključiti studenti svih fakulteta, bez obzira na struku i smjer
 • Polaznici će razvijati vještine 21. stoljeća poput kreativnosti, kritičkog mišljenja, inovativnosti i rješavanje kompleksnih problema, a naučit će izraditi vlastiti poslovni plan
 • Završno natjecanje, pitchanje poslovnih ideja i podjela nagrada održat će se 30.06. pred renomiranim članovima žirija
 • Lansiraj svoju ideju i zakorači u svijet poduzetništva!

Udruga EFFECTUS udruga mladih kreće u organizaciju 2. izdanja projekta “Lansirajmo ideju!” u sklopu  EFFECTUS PODUZETNIČKOG INKUBATORA.

Vizija poduzetničkog inkubatora je u konačnici vidjeti naše studente i kao pokretače vlastitih uspješnih brzorastućih tvrtki, a sve to s ciljem doprinosa razvoju poduzetništva, ubrzanju gospodarskog razvoja i iskorištavanja ogromnog potencijala koji proizlazi iz najvrednijeg resursa – znanja.

Cilj je mladima osigurati snalaženje u uvjetima velikih promjena i brzih tranzicija, a pritom razvijati njihov pun potencijal i talente koji trebaju biti aktivirani dok su mladi, bez odlaganja za buduća vremena.

Brojna istraživanja ukazuju da bi se poduzetništvo trebalo uvesti u svaki segment obrazovanja, bez obzira o kojem polju znanosti se odnosi.

 Visoka učilišta kao mjesto susreta znanja i ekspertize s jedne strane, te proaktivnosti, inovacija i ideja s druge strane predstavljaju glavne nositelje razvoja i unaprjeđenja osobnih, obrazovnih, društvenih, građanskih i profesionalnih kompetencija.

Start-up edukacija za poduzetništvo kao jedinstveni koncept u trajanju od 3 mjeseca pokrit će svu širinu znanja i vještina  koje svaki poduzetnik mora imati da bi pokrenuo svoj start-up i stvorio uspješnu tvrtku.

Kako pristupati razvijanju vlastite poslovne ideje i business-plana, kako ideju uskladiti sa zakonom, koju poslovnu strategiju primijeniti, kako upravljati ljudskim potencijalima, kako koristiti marketing i marketinške tehnike te tehnike i vještine analitičkog menadžmenta u poslovnom okruženju, kako izraditi financijski okvir poduzetničkog pothvata, kako napraviti plan investicijskog projekta i plan povrata investicija, neke su od tema i alata koje će polaznici odslušati i usvojiti na radionicama.

Polaznici će naučiti sve o „lean“ konceptu, start-up mindsetu, skalabilnosti poslovanja, metodama validacije poslovnih ideja, kreiranju „unique sales propositiona“, strukturiranje go-to -market modela, razvoju prezentacijskih, komunikacijskih  i prodajnih vještina, izradi pitcha, definiranju MVP-a, te pripremi za financiranje projekata.

Cilj iza EPI-ja jest naučiti mlade kako pokretati uspješne i brzorastuće tvrtke te razmišljati kreativno i poduzetnički. Riječ je o vještinama koje ne steknu svi tijekom obrazovanja, a istinsko zaživljavanje poduzetništva podrazumijeva sustavan pristup razvoju niza sposobnosti – stvaralaštva, samostalnosti, kritičnosti, inovativnosti, inicijativnosti, sposobnosti razumnog preuzimanja rizika, organizacijskih sposobnosti, sposobnosti vođenja i upravljanja, suradničkih vještina i drugih osobina.

Pokretanje studentskog EFFECTUS-ovog poduzetničkog inkubatora – EPI predstavlja primjer modela razvoja i promocije obrazovanja za poduzetništvo a prepoznat je kao jedan  od ključnih ciljeva politika Europske unije.

U projekt se mogu uključiti studenti svih fakulteta, bez obzira na struku i smjer, besplatno učiti o kreativnosti, kritičkom promišljanju i inovacijama razvijajući pritom vlastite potencijale, a znanja primijeniti kroz osmišljavanje ideja i projekata koji stvaraju novu vrijednost.

Ciljevi natjecanja „Lansirajmo ideju!“ jesu sljedeći:

 • edukacija o poduzetništvu i poduzetničkom učenju
 • prepoznavanje potreba razvoja poduzetničkih kompetencija kod mladih te usvajanja istih
 • povećanje interesa za osposobljavanje i usavršavanje za poduzetništvo kod studenata različitih fakulteta
 • pokretanje vlastitog start-upa
 • osposobljavanje  pojedinca da pretvara ideje u djela / projekt / posao
 • poticanje kreativnosti i inovativnosti
 • osposobljavanje  pojedinca za razumno preuzimanja rizika
 • osposobljavanje  pojedinca za planiranje, organiziranje te vođenja projekata
 • senzibiliziranje javnosti o poduzetništvu te razviti pozitivan stav prema cjeloživotnom učenju
 • prihvaćanje poduzetništva kao društvene, nacionalne, gospodarske i odgojno-obrazovne vrijednosti.

Kroz 5 modula start-up edukacije polaznike će voditi vrhunski stručnjaci na poduzetničkoj sceni, uz mogućnost predstavljanja vlastite ideje pred žirijem i potencijalnim investitorima, a glavna nagrada  može poslužiti kao odskočna daska za  ulazak u svijet poduzetništva i pokretanja vlastitog startup-a.

Prijava studenata moguća je od  31.3. do 20.4.2023. na mail: udrugamladih@effectus.com.hr

Radionice se održavaju  petkom od 17:00 do 20:00 sati, na EFFECTUS veleučilištu, Trg J. F. Kennedyja 2, Zagreb.

Radionice drže renomirani nastavnici i predavači na visokoškolskim i poslovnim programima, konzultanti i coachevi: izv. prof. dr. sc. Robert Kopal, Darija Korkut, Ratka Jurković, dr. sc. Sanja Gutić Martinčić, Natalija Smrtić, Domagoj Poljak, Marko Hrnjak, Sanja Ljubičić, Marina Dražić, Ivan Krešimir Tomić i Ariana Vela.

Za sva pitanja slobodno se obratite voditeljici poduzetničkog inkubatora i projekta „Lansirajmo ideju!“ Gordani Schramadei na broj mobitela 099 351 2277.

Prijavi se i stekni nezaboravno iskustvo! Upoznaj istomišljenike, nauči nove stvari i zabavi se!

EFFECTUS veleučilište

Trg J. F. Kennedya 2, 10000 Zagreb tel: +385 1 611 73 23
mob: +385 99 351 2277
e-mail: gschram@effectus.com.hr
www.effectus.com.hr

  Skip to content