Projekt #itisnottoolate Morske Livade je finalist New European Bauhaus Champions 2024 u kategoriji Reconnecting with nature

Projekt #itisnottoolate Morske Livade je finalist New European Bauhaus Champions 2024 u kategoriji Reconnecting with nature i jedini hrvatski projekt izabran među 50 finalista u konkurenciji 530 projekata iz cijele Europe. U projektu sudjeluje naša kolegica dr.sc. Jagoda Cupać, a inicijator i voditelj projekta je Marko Simić iz udruge Lončari.

Samo jedan projekt u natjecateljskoj skupini A „New European Bauhaus Champions 2024”, posvećenoj postojećim i dovršenim projektima s jasnim i pozitivnim rezultatima, bit će nagrađen po broju glasova koje dobije na platformi NEB Prizes, dok će stručni ocjenjivački sud nagraditi po jednog pobjednika i drugoplasiranog u svakoj od četiri kategorije: Ponovno povezivanje s prirodom, Vraćanje osjećaja pripadnosti, Davanje prioriteta mjestima i ljudima kojima je to najpotrebnije, Oblikovanje kružnog industrijskog ekosustava i potpora razmatranju životnog ciklusa. 

Vašim glasom možete pomoći da projekt, a s njim i Karin, Obrovac i Zadar postanu Novi europski Bauhaus Prvaci. Javno glasanje traje od 6. do 27. ožujka! Glasovati je moguće preko poveznice.

Skip to content